Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Ce boli ascunde constipația și ce înseamnă un tranzit intestinal normal

Sfat de sănătate. Ce boli ascunde constipația și ce înseamnă un tranzit intestinal normal

Sfat de sănătate. Ce boli ascunde constipația și ce înseamnă un tranzit intestinal normal
24 Iun 2019   •   10:02

Chirurgul Dr. Radu Zamfir a vorbit la “Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” despre tot ce trebuie să ştim cu privire la un tranzit intestinal normal.

Constipaţia poate fi considerată o problemă îngrijorătoare dacă ne confruntăm cu ea pe o perioadă mai îndelungată. Mulţi se ruşinează sau iau în râs această afecţiune care uneori ascunde boli grave.

''Un tranzit normal poate fi încadrat în trei scaune pe săptămână şi trei scaune pe zi. Aceasta se datorează faptului că intestinul gros, colonul, poate avea ca variante ale normalului dimensiuni diferite, o lungime mai mare, un diametru mai mare, aceasta ducând la o frecvenţă diferită a tranzitului. Constipaţia survenită brusc poate fi consecinţa apariţiei unei tumori de intestin gros de colon stâng care interpunând un obstacol la un anumit nivel, poate stânjeni pasajul bolului alimentar şi ducând la dereglarea tranzitului pacinetului. De aceea, orice simptom legat de acest de tranzit intestinal trebuie să alarmeze pacientul şi trebuie să îl trimită la doctor'', a spus Radu Zamfir, medic primar chirurgie generală.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close