Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Secretul care îţi dă energie. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Reenergizează organismul şi de acolo pleacă totul, nu de la cafea"

Secretul care îţi dă energie. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Reenergizează organismul şi de acolo pleacă totul, nu de la cafea"

Renumitul profesor Vlad Ciurea a explicat care este rețeta pentru un tonus bun, subliniind faptul că nu este vorba de consumul băuturilor cu cofeină.

Secretul care îţi dă energie. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Reenergizează organismul şi de acolo pleacă totul, nu de la cafea"
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    17 Iul 2023   •   07:58

Neurochirurgul spune că toată puterea noastră, dispoziția pe care o avem sau pe care ne-o inducem vine din creier.

Astfel, întrebat cum are el un tonus atât de bun, care este rețeta, prof. Vlad Ciurea a răspuns: "Este foarte simplă: eu trebuie să fiu convins de ceea ce trebuie să fac, eu sunt convins de mine. 

În 1935 s-a născut ultimul Dalai Lama, care a spus că toată puterea se află în creier, aici este totul. Puterea minţii este cea mai importantă, ea este cea care te împinge înainte. 

Citeşte şiOra ideală la care să te culci. Atunci se refac cel mai bine neuronii | Prof. dr. Vlad Ciurea: "În somn, creierul se linişteşte"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Nu cafeaua multă și cola îţi dau energia să mergi mai departe”

Am un grup de studenţi împreună cu care am studiat acest fenomen – cei care nu ştiu exact, în fruntea noastră este lobul prefrontal, acesta îţi dă energia să mergi înainte, nu cafeaua multă, nu Coca Cola, ci trezitul de dimineaţă, odihna de peste noapte, o alimentaţie corespunzătoare, gânditul pozitiv, zâmbetul, acestea te împing înainte.

Lobul reenergizează organismul şi de acolo pleacă totul”, a explicat renumitul medic, potrivit adevarul.ro.

Aşadar, trezitul de dimineaţă, după un somn corect şi odihnitori ce poate ajuta pe parcursul întregii zile să ne desfăşurăm activitatea aşa cum trebuie.

Vezi şiAlimentul care este cel mai mare duşman al creierului. Semnal tras de prof. dr. Vlad Ciurea

Profesorul Vlad Ciurea spune însă că, în prezent, nivelului stresului este tot mai mare la fiecare dintre noi, atât din cauza pandemiei care ne-a afectate viețile, cât și a războiului din Ucraina.

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea creier cafea
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close