Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Șase metode prin care să previi sforăitul 

Șase metode prin care să previi sforăitul 

Șase metode prin care să previi sforăitul 
31 Mar 2018   •   13:55

Mulți dintre noi sforăim, iar acest lucru ne poate afecta atât somnul, cât și relațiile. Iată șapte moduri prin care poți reduce și chiar opri sforăitul: 

1. Ține gură închisă: oamenii sunt proiectați pentru a respira pe nas. Dacă dormi cu gură deschisă, aerul care intră se lovește în țesutul moale din spatele gâtului, și creează sunetul caracteristic sforăitului. Aproximativ 45% dintre adulți sforăie, iar dormitul cu gura deschisă este cea mai comună cauză.  

2. ”Deschide-ți” nasul: pentru a repira mai ușor, încearcă spray-uri nazale, sau apa cu sare. De asemnea, pentru o respirație mai ușoară, renunță la alcool și fumat, deoarece acestea pot îngreuna respirația. Dacă nu poți renunța complet la fumat, încearcă să nu fumezi cu patru ore înainte de culcare. În cazurile extreme de probleme respiratorii, se poate consideră o operație care deschide pasajele nazale.  

3. Pierderea în greutate: de cele mai multe ori, un gât mai mare poate duce la sforăit. Bărbații sunt mai predispuși să se îngrașe în zonă gâtului, iar o mărime de peste 16 ½ la bază gâtului crește șansa de sforăit. O cură de slăbire poate ajuta cu această porblemă.  

4. Nu dormi pe spate: pentru a reduce sforăitul, este indicat să dormi pe o parte și nu pe spate.  

5. Consultă un doctor: anumite tulburări ale somnului pot cauza sforăitul, iar unul dintre cazurile posibile este apneea de somn, în care gâtul se închide complet în timpul somnului timp de 10 secunde. Nivelul oxigenului din corp scade, iar creierul începe din nou să respire accelerat. Această afecțiune îți poate afecta somnul și necesită asistență medicală.  

6. Închiriază sau cumpără o masca nazală CPAP: această masca este utilizată pentru tratarea apneei de somn, și lucrează prin a opri gâtul din a se închide. Nu toată lumea poate dormi cu o mască pe față, însă această soluție este una foarte eficientă. 

Sursă: The Guardian   

×
Subiecte în articol: somn sănătate
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close