Antena 3 CNN Actualitate Sănătate La fiecare 30 de minute, un român moare de infarct. Care sunt semnele ce pot indica o boală cardiovasculară

La fiecare 30 de minute, un român moare de infarct. Care sunt semnele ce pot indica o boală cardiovasculară

România ocupă locul unu în Europa ca mortalitate a populației din cauza bolilor cardiovasculare. 

La fiecare 30 de minute, un român moare de infarct. Care sunt semnele ce pot indica o boală cardiovasculară
Sursa foto: Getty Images I Tanja Risticș
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mai 2023   •   10:57

Bolile cardiovasculare reprezintă cauza numărul unu de deces în țara noastră, cu 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel național.

La fiecare 30 de minute, un român moare de infarct. "Există mulți factori de risc care favorizează apariția și mai ales evoluția bolii.

Bolile cardiovasculare afectează în general inima și vasele.

Factorii de risc sunt unii care, din păcate, nu pot fi evitați în niciun fel. Factorii legați de vârstă, sex și moștenirea genetică.

Citește și: Alertă medicală în România. Spitalele, pline cu copii cu rujeolă și adulți cu varicelă 

Există și factori de risc pe care îi putem influența: stresul major, fumatul, dar și alți factori de risc care pot fi tratați prin administrarea de medicamente.

Hipertensiunea arterială este un factor extrem de important în evoluția și în situațiile acute ale bolilor cardiovasculare.

Important este, pentru rutina noastră de zi cu zi, pe lângă o nutriție corespunzătoare, să evităm și sedentarismul.

De la o anumită vârstă trebuie să ne punem această problemă despre bolile cardiovasculare, să facem prevenție și tratament.

Sunt câteva semne pe care majoritatea pacienților le ignoră: semne de oboseală, palpitații, aritmii cardiace, lipsa de aer și în cazuri mai avansate, durerile în piept.

Când observăm astfel de semne, este important să apelăm la specialiști", a declarat Cătălin Badiu, medic chirurg cardiovascular, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close