Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Revolta medicilor din ambulatoriile de specialitate | Oamenii cer mai mulţi bani pentru consultaţii

Revolta medicilor din ambulatoriile de specialitate | Oamenii cer mai mulţi bani pentru consultaţii

Este revoltă în rândul medicilor din ambulatoriile de specialitate. Zeci de angajaţi de la Policlinca Apaca au ieşit în stradă pentru a le cere autorităţilor mai mulţi bani pentru consultaţiile acordate.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Apr 2024   •   08:46

Zeci de specialiști și medici de familie și-au întrerupt activitatea pentru a protesta în fața Policlinicii Apaca. Ei cer majorarea bugetului alocat ambulatoriilor de specialitate pentru a-si putea păstra cabinetele deschise.

"Dorim un 9% pentru supraviețuire. Muncim pentru 4,5 lei punctul. Consultația unui pacient adult este 48 de lei, deci suntem la limită de subzistență", spun aceștia.

Medicii se tem că de la 1 iulie autoritățile nu vor aloca nici un ban în plus pentru ambulatoriile de specialitate. Din acest motiv amenință că nu vor mai încheia contracte cu cei de la Casa de Asigurări de Sănătate.

"Am luat plasă o dată. În ianuarie ne-am amăgit și ne-am bucurat că a rămas tot la valoarea asta. Acum nu o să se mai întâmple așa. Se va reflecta și asupra noastră și asupra pacienților. Vor fi consultații numai cu plată", a spus Larisa Paluță, medic dermatolog.

În plus, spitalele vor fi supraaglomerate dacă pacienții nu vor mai ajunge în ambulatoriile de specialitate. Deja bolnavii se plâng că pentru o serie de investigații sunt trimiși la privat.

Medicii din ambulatoriile de specialitate amenință că vor protesta și în fața Ministerului de Finanțe și a Guvernului.
 

×
Subiecte în articol: ambulatoriu revolta
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close