Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Produsul congelat pe care nu ar trebui să-l cumperi. E plin de sare și grăsimi saturate

Produsul congelat pe care nu ar trebui să-l cumperi. E plin de sare și grăsimi saturate

Sunt multe produse congelate care nu ar trebui consumate niciodată. Cardiologii trag un semnal de alarmă şi spun că acestea conțin multă sare și calorii care în timp afectează sănătatea inimii.

Produsul congelat pe care nu ar trebui să-l cumperi. E plin de sare și grăsimi saturate
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Aug 2023   •   10:20

Asociația Americană a Inimii transmite că pericolul constă în faptul că astfel de produse conțin puține substanțe nutritive și niveluri ridicate de calorii goale, sodiu și zahăr.  

Mâncarea congelată care are cele mai multe efecte negative este pizza, care conține cantități mari de sodiu și grăsimi saturate care pot crește tensiunea arterială, precum și supraîncărca inima și vasele de sânge, conform foodstory.ro.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Dieteticianul și nutriționistul Krutika Nanavati atrage atenția că ingredientele procesate din pizza congelată ne pot expune riscului de boli de inimă și alte probleme de sănătate.

Citeşte şi: Cum arată o pizza de 2000 de ani, din Pompei. Descoperirea a devenit virală pe internet

"Pizza congelată este încărcată cu ingrediente nesănătoase, inclusiv carne procesată, brânzeturi bogate în grăsimi și sosuri cu zahăr", spune specialistul. Toate aceste ingrediente procesate sunt dăunătoare.

"În timp ce o felie ocazională de pizza nu te va ucide, consumul regulat de pizza congelată poate crește riscul de a dezvolta boli de inimă sau alte probleme cardiovasculare", avertizează Nanavati.

Medicii spun că orice amestec ce conține brânză, paste, orez sau este acoperit cu sos trebuie evitat.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close