Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Orașul din România în care se va deschide singurul spital unde pacienții beneficiază de servicii și medicamente gratuite. Românii nu au nevoie de bani sau de asigurare de sănătate

Orașul din România în care se va deschide singurul spital unde pacienții beneficiază de servicii și medicamente gratuite. Românii nu au nevoie de bani sau de asigurare de sănătate

În luna martie se deschide primul și singurul spital din România unde pacienții pot beneficia de servicii medicale complet gratuite.

Orașul din România în care se va deschide singurul spital unde pacienții beneficiază de servicii și medicamente gratuite. Românii nu au nevoie de bani sau de asigurare de sănătate
Sursa foto: Facebook I Glasul Vietii Romania
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Feb 2024   •   16:00

Primul și unicul spital din România care oferă servicii medicale și medicamente complet gratuite se va deschide pe 8 martie 2024.

Pacienții vor beneficia nu doar de tratamente fără costuri, ci și de o masă caldă înainte de a se întoarce acasă.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți urmări mai multe imagini cu noul spital.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Unitatea medicală va fi dotată cu cabinete de diferite specialități, printre care se numără: stomatologie, ginecologie, pediatre, cardiologie, medicină internă și multe altele.

Centrul are și imagistică, unde pacienții vor putea să-și facă RMN, investigații de tip CT (computer tomograf). Aparatura a costat mai bine de 2 milioane de euro.

Pentru început, 10 medici și 15 asistente vor veni în sprijinul pacienților, dar echipa va crește, în timp.

Spitalul Veronica din Iași se va deschide pentru a ajuta românii care au nevoie de îngrijiri medicale dar nu și le pot permite.

Cu un an în urmă, preotul Dan Damschin a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a oferi acces la îngrijiri medicale persoanelor defavorizate, în special celor care nu sunt asigurate prin CNAS și care nu au mijloacele financiare pentru tratament.

Dan Damschin a reușit să adune 4 milioane de euro din donații, pentru a construi acest spital, potrivit Bugetul.ro

Spitalul Veronica reprezintă o premieră în România, oferind îngrijiri medicale de înaltă calitate fără necesitatea de a plăti sau a avea asigurare medicală.

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close