Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Orașul din România unde se va construi un nou Centru de Mari Arși. Ministrul Sănătății a semnat contractul

Orașul din România unde se va construi un nou Centru de Mari Arși. Ministrul Sănătății a semnat contractul

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat Contractul pentru construcția unui Centru de Mari Arși, într-un oraș mare al României, care va fi realizată cu fonduri de la Banca Mondială.

Orașul din România unde se va construi un nou Centru de Mari Arși. Ministrul Sănătății a semnat contractul
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Sanatatii
de Mia Lungu    |    15 Ian 2024   •   14:08

Ministrul Alexandru Rafila a anunțat că Centrul de Mari Arși de la Târgu Mureș va avea cinci paturi pentru pacienți în stare critică și alte 10 paturi de tip terapie intermediară și îngrijire post-operatorie.

"Ele (paturile - n.r.) se alătură celor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență 'Pius Brînzeu' din Timișoara, unde lucrările sunt deja avansate, unde sunt 6 paturi pentru mari arși, șase paturi pentru arși intermediari post-critici și alte 5 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstrucivă, iar la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii 'Grigore Alexandrescu', de asemenea, un șantier aflat în derulare, 15 paturi pentru pacienții critici, 10 paturi pentru pacienții intermediari și pacienți post-critici, 10 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă", a spus Rafila. 

Conferința de presă prilejuită de semnarea contractului pentru construirea Centrului de Mari Arși din Tg.Mureș

Posted by Ministerul Sănătăţii - România on Monday, 15 January 2024

La semnarea contractului au fost prezenți Anna Akhalkatsi, country manager Banca Mondială și Cuneyt Arslan, general manager YDA Inssat Sanayi ve Ticaret A.S.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close