Antena 3 CNN Actualitate Sănătate O dietă care include prea multe zaharuri poate duce la îngrășat, boli cardiace și chiar la un declin cognitiv

O dietă care include prea multe zaharuri poate duce la îngrășat, boli cardiace și chiar la un declin cognitiv

O dietă care include prea multe zaharuri poate duce la îngrășat, boli cardiace și chiar la un declin cognitiv
Sursa foto: Pixabay
05 Mar 2018   •   13:06

Zahărul, un ingredient care se poate ascunde în multe locuri neașteptate, precum iaurtul și dresingul de salată, a fost legat de foarte multe posibile riscuri de sănatate.

 

Chiar dacă zahărul nu este un ingredient menționat pe ambalajul produselor, carbohidrații din alimente sunt procesate de organism ca zahăr, având același efect asupra corpului ca și o ciocolată sau o prăitură.

 

În primul rand, zahărul este nociv dinților și poate distruge smalțul, creeând carii și alte probleme dentare. De asemenea, zahărul este puternic legat de creșterea în greutate și poate duce la obezitate. Consumat în cantitați moderate, este în regulă, dar în exces, poate duce la o creștere în greutate foarte rapidă. De asemenea, odata ce mănânci zahăr, iți dorești sa continui să mănânci, deoarece niciodată o bucațică de ciocolată nu este de ajuns.
 

Zahărul poate duce și la boli cardiace și tensiune crescută, iar unele studii arată chiar o legătură strânsă între zahăr si creșterea tumorilor. Acest ingredient nociv poate duce și la diabet, boală care devine din ce în ce mai des întâlnită, și care, în Statele Unite ale Americii, a ajuns să afecteze 10% din populație.

×
Subiecte în articol: sănătate dieta
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close