Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Nutriționistul Mihaela Bilic: Când mâncarea nu are gust, facem cea mai mare greșeală

Nutriționistul Mihaela Bilic: Când mâncarea nu are gust, facem cea mai mare greșeală

Nutriționistul Mihaela Bilic: Când mâncarea nu are gust, facem cea mai mare greșeală
Sursa foto: sursa foto: sursadesanatate.ro
18 Aug 2018   •   23:23

Nutriționistul Mihaela Bilic atrage atenția asupra unei mari greșeli pe care o facem pentru a da gust multor alimente: adăugarea de sosuri, toppinguri, potențiatori de aromă. Dar odată cu sosul din belșug vin și caloriile suplimentare.

„Când mâncarea n-are gust, rezolvarea e sosul. Din belșug!

Poate vi se pare ciudat când spun că nu e ușor să faci mâncare bună... fără sos. Alimentele, așa cum le-a făcut Natura, sunt mult mai puțin gustoase și irezistibile decât credem noi. Putem spune chiar că sunt ușor fade, intensitatea gustului este prea puțin puternică pentru a ne impresiona papilele. Fie că e vorba de carne, lapte sau făinoase, gustul lor este neutru, fără condimente și ierburi aromate majoritatea preparatelelor ar fi banale.

De la sos vine gustul, de la sos vin și caloriile!

Atunci cum de ajungem să credem că nu ne putem abține de la mâncare, că totul este atât de savuros și delicios încât devenim obezi din cauza mâncării? Părerea mea e că nu mâncarea în sine e de vină, ci „potențiatorii” de gust, adică sosurile și toppingurile care se adaugă din belșug peste orice aliment. Vorbesc despre acele sosuri gata preparate, fie că e vorba de muștar, maioneză, ketchup, tzatziki sau alte câteva sute de variante frumos colorate, în care sunt „înecate” aproape toate preparatele: salate, legume, paste făinoase, orez, cartofi prăjiți/copți, burgeri, cârnați, sandvișuri, șaorma și chiar clătitele și înghețata. Totul are sos sau topping din plin. De la sos vine și gustul, de la sos vin și caloriile!”, scrie Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

 

 

×
Subiecte în articol: mihaela bilic nutritionist mancare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close