Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: Se analizează posibilitatea introducerii canabisului medicinal în România

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: Se analizează posibilitatea introducerii canabisului medicinal în România

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: Se analizează posibilitatea introducerii canabisului medicinal în România
20 Mar 2019   •   19:56

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat că un grup de lucru analizează posibilitatea introducerii canabisului medicinal pentru anumite patologii, adăugând că orice terapie care vine în ajutorul pacienţilor va fi luată în discuţie.

"Ieri (marţi - n.r.) a fost prima întâlnire a unui grup de lucru care analizează posibilitatea introducerii canabisului medicinal pentru anumite patologii, terapii adjuvante pentru bolnavii cronici, oncologie, epilepsie, boli rare. A fost o primă întâlnire şi analizăm această posibilitate. Orice terapie care ajută pentru pacienţi va fi luată în discuţie", a declarat ministrul Sănătăţii la Europa FM. 

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că se discută eventualitatea legalizării canabisului în scopuri medicinale în România. Teodorovici susține că țara noastră ar urma să ia această decizie în condițiile în care Parlamentul European a adoptat o legislație în acest sens.

×
Subiecte în articol: Sorina Pintea Ministrul Sanatatii
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close