Antena 3 CNN Actualitate Sănătate "Atenţie! În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment". Avertismentul lansat de Ministerul Sănătăţii

"Atenţie! În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment". Avertismentul lansat de Ministerul Sănătăţii

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii atrag atenţia asupra faptului că în ţara noastră nu există o epidemie de gripă în acest moment.

"Atenţie! În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment". Avertismentul lansat de Ministerul Sănătăţii
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Ian 2024   •   20:08

"Atenție! În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment. Datele ne arată că numărul cazurilor de viroze respiratorii și gripă este cu aproximativ 25% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut", arată o postare de vineri, pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii recomandă "prezentarea la camera de gardă sau la unităţile de primiri urgenţe DOAR dacă temperatura depăşeşte 39 de grade şi există comorbidităţi".

"În cazurile uşoare sau medii, contactaţi medicul de familie pentru recomandări şi izolaţi-vă la domiciliu", mai indică sursa citată.

? Atenție! În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment. Datele ne arată că numărul cazurilor de...

Publicată de Ministerul Sănătăţii - România pe Vineri, 5 ianuarie 2024

Recomandările pentru părinţi sunt să evite trimiterea copiilor în colectivităţi dacă prezintă simptome de viroză (tuse, dureri în gât, mialgii, febră) pentru a preveni răspândirea virusului.

Reprezentanţii MS reamintesc că "virozele respiratorii NU se tratează cu antibiotice".

"Optaţi pentru tratament simptomatic şi asiguraţi-vă că pacienţii sunt bine hidrataţi. Împreună putem asigura sănătatea comunităţii!", conchide sursa menţionată.

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății epidemie gripa
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close