Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Legalizarea calmantelor pe bază de canabis, respinsă de Senat

Legalizarea calmantelor pe bază de canabis, respinsă de Senat

Legalizarea calmantelor pe bază de canabis, respinsă de Senat
21 Oct 2019   •   22:31

Proiectul de lege ce vizează legalizarea calmantelor pe bază de canabis pentru pacienții cu boli cronice terminale din România a fost respins luni de Senat. Potrivit proiectului de act normativ, pacienții cu boli cronice terminale ar urma să aibă acces, în premieră, la calmante pe bază de canabis cu prescripție de la medicul specialist, utilizând un formular special (ca în cazul morfinei). Proiectul de lege merge acum la Camera Deputaților, care este for decizional, scrie Hotnews.

Inițiativa privind legalizarea canabisului în scop medicinal s-a transformat în proiect de lege după de Alexandra Ana Cârstea, fiica unei femei răpuse anul acesta de cancer, a inițiat o petiție care a adunat peste 20.000 de semnături, în care cerea ca pacienții cu boli terminale să aibă acces la calmante.

Inițiatorii proiectului sunt Cristina Dumitrache (deputat PSD), Florin Buicu (deputat PSD) și Emanuel Ungureanu (deputat USR). Proiectul a adunat semnăturile a aproape 100 de parlamentari de la toate partidele și a fost depus la Parlament la începutul lunii iulie.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close