Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Haos în sistemul medical din România. Angajările au fost blocate, deși medicii lipsesc

Haos în sistemul medical din România. Angajările au fost blocate, deși medicii lipsesc

Ordonanța austerității a adus deja haos în sistemul medical. Deși spitalele se confruntă cu o lipsă acută de personal, angajările sunt blocate.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mai 2023   •   08:54

Guvernul a oprit inclusiv concursurile aflate în derulare. Ministerul Sănătății a promis, însă, că va trimite premierului un memorandum cu centralizarea posturilor necesare.

”Am organizat și anul trecut un concurs pentru un medic de terapie intensivă, nu s-a înscris nimeni. Am retrogradat postul de medic primar, l-am făcut de medic specialist, nici de data asta nu s-a înscris nimeni.

Acum, pentru situația de luni, am reintrodus postul pe acea listă. Terapia Intensivă este o specialitate deficitară la nivelul României. Sunt foarte multe spitale care au nevoie de medici specialiști de terapie intensivă”, a declarat Bogdan Furtună, managerul Spitalului Colțea din Capitală, la Antena 3 CNN.

Acesta mai spune că au existat situații în care liniile de gardă din spitale au fost acoperite după ce au fost ”împrumutați” medici de la o unitate medicală la alta.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close