Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Gândurile toxice ne scurtează viața! Prof. Dr. Constantin Dulcan: "Furia, lăcomia sau invidia ne sensibilizează neuronii"

Gândurile toxice ne scurtează viața! Prof. Dr. Constantin Dulcan: "Furia, lăcomia sau invidia ne sensibilizează neuronii"

Prof. Dr. Constantin Dulcan a vorbit, la Antena 3 CNN, despre gândurile toxice, care ne pot scurta viața, și a dezvăluit cum le putem elimina, astfel încât să facem loc energiilor pozitive.

Gândurile toxice ne scurtează viața! Prof. Dr. Constantin Dulcan: "Furia, lăcomia sau invidia ne sensibilizează neuronii"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Ian 2024   •   19:11

Potrivit profesorului Constantin Dulcan, gândurile toxice ne pot scurta viața, existând, de asemenea, cuvinte care funcționează precum o otravă pentru organismul nostru. 

Ura, lăcomia, invidia sunt doar câteva dintre sentimentele negative care favorizează apariția unor boli în organism.

Pe de altă parte, gândurile pozitive reprezintă o pledoarie pentru sănătate și longevitate.

"Fiecare clipă în care noi gândim este o pledoarie pentru sănătate, longevitate, bucurie și sentimente pozitive. Pe de altă parte, pot exista gânduri asociate cu ura, invidia, lăcomia, boala.

Citește și: "Atunci când tehnologia va depăși mintea umană, riscul dispariției este foarte sus" | Avertismentul făcut de profesorul Dulcan

 Sănătatea și longevitatea sunt dependente de normalitatea condițiilor în care ne dezvoltăm, dar și de modul în care gândim. 

Gând înseamnă cuvânt, emoție, idee, concept, acțiune. Gândul este o emisie de energie și informație la nivelul creierului. Semnificația gândului, pozitivă sau negativă, este, de fapt, o pledoarie pentru viață sau, din contră, pentru boală. 

Ura, lăcomia, invidia, agresivitatea, mânia, furia ne sensibilizează neuronii. În momentul în care avem un necaz foarte puternic, organismul încearcă să se compenseze și emite în exces o chimie care este nefavorabilă sănătății noastre. 

Este foarte important să ne controlăm gândurile. Sunt întrebat adesea care este soluția. Soluția este ceea ce numim reziliență, anume să încercăm să-i justificăm pe cei care ne-au supărat.

Poate acea persoană era, la rândul ei, supărată sau avea alte motive care a determinat-o să acționeze în acest fel", a spus Constantin Dulcan, la Antena 3 CNN.

Urmăriţi mai jos interviul integral:

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close