Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Fructul care ne ține departe de psihiatru. Nutriționistul Mihaela Bilic: "În anotimpul rece nu strică niciodată"

Fructul care ne ține departe de psihiatru. Nutriționistul Mihaela Bilic: "În anotimpul rece nu strică niciodată"

Se știe faptul că o viață sănătoasă bazată pe consumul de fructe și legume ține medicul departe. Totuși, există un fruct care nu ne menține doar fizic sănătos, ci și psihic.

Fructul care ne ține departe de psihiatru. Nutriționistul Mihaela Bilic: "În anotimpul rece nu strică niciodată"
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Ian 2024   •   04:00

Nutriționista Mihaela Bilic a explicat, într-o postare pe Facebook, de ce este recomandat să consumăm constant un anumit fruct. Dacă mărul era fructul ce ne garanta sănătatea fizică, banana este cea care are grijă de dispoziția și starea psihică. 

Nu întâmplător bananele sunt cele mai consumate fructe, nu doar ca desert ci ca fel de mâncare principal. În multe țări ele se gătesc/se prăjesc precum cartofii- tocmai pentru că sunt hrănitoare și pline de nutrienti valoroși.

Bananele au glucide lente ce asigură energia în caz de sport, au potasiu și magneziu pentru functionarea optimă a sistemului nervos și mușchilor. Dar cel mai important ingredient al lor este triptofanul, un aminoacid esențial care se transformă în organism în serotonină. Iar serotonina este substanța de care depinde starea de bine, liniștea și echilibrul psihic.

Citește și: Avertismentul nutriționistului Mihaela Bilic, despre avocado: "Ne-au prostit! O făcătură la nivel de marketing"

Mihaela Bilic îi asigură pe oameni că bananele nu îngrașă.

”O banană are 100 calorii, iar faptul că este alcalină (nu acidă, precum mărul și citricele) o face prietenoasă cu tubul digestiv și, spre deosebire de alte fructe, nu stimulează pofta de mâncare”, a mai scris nutriționista.

 

×
Subiecte în articol: banane Dr Mihaela Bilic fructe sanatoase
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close