Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ultimul fruct al toamnei. O adevărată bombă antioxidantă ce fortifică organismul

Ultimul fruct al toamnei. O adevărată bombă antioxidantă ce fortifică organismul

Fructul de toamnă care revitalizează şi fortifică organismul are proprietăţi antivirale şi antioxidante.

Ultimul fruct al toamnei. O adevărată bombă antioxidantă ce fortifică organismul
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    25 Noi 2023   •   04:00

Fructul de toamnă care revitalizează şi fortifică organismul aduce nenumărate beneficii corpului.

Cu proprietăţi antioxidante şi antivirale, fructul de toamnă care revitalizează susţine vindecarea rănilor şi are efecte pozitive asupra sănătăţii sistemului cardiovascular.

Mai mult decât atât, fructul de toamnă care revitalizează şi fortifică organismul are un conţinut scăzut de calorii, însă conţine concentraţii ridicate de compuşi nutritivi.

Fructul de toamnă care revitalizează organismul are şi efecte antidepresive. Cu ajutorul acestuia, îţi poţi îmbunătăţi chiar starea de spirit.

Gutuia, fructul de toamnă care revitalizează şi fortifică organismul

Gutuile sunt o sursă bună de vitamina C, care este esențială pentru sistemul imunitar, și vitamina A, care este importantă pentru sănătatea ochilor.

Gutuile sunt bogate în fibre, care ajută la menținerea sănătății tractului digestiv. Fibrele contribuie, de asemenea, la menținerea unei senzații de sațietate, ceea ce poate fi util în controlul greutății.

Conțin antioxidanți, cum ar fi flavonoidele, care ajută la combaterea stresului oxidativ din organism. Acești compuși pot contribui la prevenirea bolilor cronice și la menținerea sănătății generale.

Citeşte şi: Dr. Leon Dănăilă, despre dieta ideală pentru un creier sănătos: "Omul nu trebuie "ținut la colț” numai cu fructe şi legume"

Consumul regulat de gutui poate contribui la scăderea nivelului de colesterol în sânge, ajutând astfel la menținerea unei inimi sănătoase.

Gutuile au un indice glicemic relativ scăzut, ceea ce înseamnă că nu determină creșteri bruște ale nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru le face o opțiune potrivită pentru persoanele cu diabet.

Potasiul, prezent în gutui, este esențial pentru menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

Substanțele nutritive din gutui, cum ar fi vitamina C și antioxidanții, pot contribui la menținerea sănătății pielii, prevenind îmbătrânirea prematură.

Anumite compuși din gutui au fost asociate cu proprietăți antiinflamatorii, ceea ce poate fi benefic în reducerea inflamațiilor din organism.

Datorită conținutului de vitamina C și altor substanțe nutritive, gutuile pot sprijini sistemul imunitar și pot ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor.

×
Subiecte în articol: gutuie toamnă organism
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close