Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Decizie în premieră pentru o gravidă infectată cu stafilococ. Spitalul trebuie să-i plătească daune de 50.000 de lei

Decizie în premieră pentru o gravidă infectată cu stafilococ. Spitalul trebuie să-i plătească daune de 50.000 de lei

Decizie în premieră pentru o gravidă infectată cu stafilococ. Spitalul trebuie să-i plătească daune de 50.000 de lei
03 Mar 2019   •   11:16

Premieră în România! Un spital este obligat să plătească daune de 50.000 de lei unei mame infectate cu stafilococ în maternitate. 

Instanțele orădene au acordat despăgubiri morale în valoare de 50.000 de lei unei femei care a reclamat că a fost contaminat în timpul internării la Spitalul Clinic de Urgență Oradea. Sentința pronunțată inițial de Judecătoria Oradea a fost menținută săptămâna trecută și de Tribunalul Bihor. 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea- „Știu că există o sentință a unei instanțe judecătorești prin care această pacientă are dreptul la despăgubiri în urma infectării cu stafilococ în maternitate. Cred că e mai puțin important dacă banii au fost primiți sau nu. Eu cred că acest caz trebuie să fie un semnal de alarmă vizavi de modul în care alegem să pregătim spitalele, sălile de operație pentru pacienți. Din punctul meu de vedere, acolo a fost clar o greșeală a celui care a furnizat serviciul medical”. 


 

×
Subiecte în articol: decizie premiera stafilococ
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close