Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum putem prepara salatele de vară cu puține calorii | Nutriționistul Simona Carniciu: "În bucătăria românească se folosește mult ulei"

Cum putem prepara salatele de vară cu puține calorii | Nutriționistul Simona Carniciu: "În bucătăria românească se folosește mult ulei"

Salata de roșii cu brânză sau cea de vinete, acestea sunt felurile de mâncare la care apelează cel mai des românii în timpul verii. Se prepară ușor, sunt delicioase și reprezintă mâncarea perfectă într-o zi extrem de călduroasă. Cu toate acestea, ceea ce este și savuros, nu este întotdeauna și cel mai sănătos.

de Alexandra Axinia    |    06 Iul 2023   •   10:38

Medicul nutriționist, Simona Carniciu a vorbit la Antena 3 CNN despre cum putem savura cele mai cunoscute salate de vară într-un mod cât mai sănătos. 

"Este dificil să ne facem acele rețete clasice românești fără a fi încărcate de calorii, pentru că în bucătăria românească se gătește cu foarte mult ulei și adăugăm diferite componente care aduc un plus pentru gust, dar nu și pentru sănătate. 

Dacă alegem să facem o salată clasică din roșii, ulei și telemea, este necesar să ne limităm la 50 de grame de brânză. Cel mai important ar fi să radem telemeaua peste roșii pentru a nu simți nevoia să mai adăugăm din acest ingredient.

La sala de vinete, dacă punem două lingurițe de maioneză, ceea ce înseamnă circa 30 de grame, într-o porție de salată de vinete am ajunge la 700 de kilocalorii. Practic vorbim despre o bombă calorică.

Citește și: Ceaiul care are grijă de inimă şi întăreşte oasele. Costă 0,15 lei şi 1-2 ceşti pe zi scad riscul de fracturi osoase

Dacă vrem să mâncăm o salată de vinete sănătoasă, putem încerca maioneză din pufuleți sau alegem să preparăm vinetele conform stilului turcesc sau arăbesc, care nu necesită maioneză.

Dacă alegem varianta de salata de vinete fără maioneză, cu două lingurițe de ulei de floarea soarelui ajungem la 130 de calorii", a declarat medicul nutriționist. 

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close