Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Când o gustare poate fi un pericol pentru sănătate

Când o gustare poate fi un pericol pentru sănătate

Când o gustare poate fi un pericol pentru sănătate
Sursa foto: Foto: pexels.com
02 Feb 2019   •   12:53

Pentru o sănătate de fier, sunt două sfaturi pe care nutriționiștii le oferă: o alimentație echilibrată și mișcare zilnică, cel puțin 30 de minute. 

De cele mai multe ori, în punctul maxim al nivelului de stres, se poate manifestă tendința de a mânca mai mult și atunci, întotdeauna, recurgem la pachetul de biscuiți sau la covrigei sărați.

"Pot fi folosite 2 felii de pâine integrală, care furnizează organismului fibre și glucide necesare pentru o digestie bună, margarină tartinabila de calitate, pentru conținutul acesteia bogat în Omega 3 și Omega 6, și piept de curcan, pentru proteinele de calitate pe care le conține", recomandă dr. Cirprian Constantin.

În funcție de preferințe, sandvișul poate fi preparat cu peste – care este foarte sărac în grăsimi, dar oferă organismului proteine – cu brânză, datorită conținutului mare de calciu, sau cu legume, care asigura necesarul zilnic de vitamine: roșii, ardei, salată verde. 

Alte opțiuni de gustări sănătoase și, în același timp delicioase, pot fi iaurturile degresate, migdalele, nucile, fisticul sau fructe precum mere, kiwi, ananas, care pot fi o importantă sursă de minerale, vitamine și fibre pentru organism, potrivit sanatate.bzi.ro.

×
Subiecte în articol: pericol sănătate
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close