Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Boala misterioasă care i-a pus pe gânduri pe medicii din toată lumea

Boala misterioasă care i-a pus pe gânduri pe medicii din toată lumea

Medicii sunt în alertă din cauza valului de pneumonii și infecții respiratorii. Numărul cazurilor a crescut în țara noastră în ultima săptămână cu aproape 40%, iar spitalele fac față cu greu numărului mare de pacienți. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Dec 2023   •   08:46

Specialiștii atrag atenția că e foarte greu să descopere dacă un pacient are sindromul plămânilor albi, boala misterioasă din China.

Valul de pneumonii şi infecţii respiratorii pune medicii în alertă. Doctor Adrian Marinescu, director medical la Institutul Matei Balș din Capitală, a explicat în direct la Antena 3 CNN ce se întâmplă în spitale.

"Ultimele săptămâni am însemnat o creștere constantă. Aici vorbim nu doar de virusurile gripale, discutăm de virusurile care se transmit pe cale respiratorie. Sunt încă și cazuri izolate de SARS-CoV-2 și este o creștere care presupune undeva la un număr de 200 de prezentări în fiecare zi la Matei Balș. Aici discutăm și de copii și de adulți.

Dintre ei sunt și forme ușoare, doar că sunt și pacienții care se internează. Practic, la Matei Balș în momentul de față toate locurile sunt ocupate", a spus medicul Adrian Marinescu, duminică, la Antena 3 CNN.

Citeşte şi: A explodat numărul cazurilor de rujeolă în România. Medicii sunt în alertă | Nu este o boală simplă a copilăriei

"Facem externări. În fiecare zi se întâmplă lucrul ăsta, dar eu presupun că de acum încolo, în săptămânile care vin și mai ales la începutul anului viitor, gripa va crește de asemenea foarte mult.

Vom avea practic infecțiile respiratorii însemnând gripă, virusuri respiratorii și din păcate, așa cum știți, avem și rujeolă și avem și celelalte patologii care țin de bolile infecțioase", a mai spus el.

"Ce a fost în China înseamnă practic infecția cu Mycoplasma pneumoniae, o bacterie, bacteria tipică pe care noi o avem dintotdeauna. E adevărat că sunt cazuri izolate și n-aș putea spune că în momentul de față e o creștere. Nu. Sunt aceleași cazuri așa cum le aveam și înainte. Deci nu e nimic misterios.

Sigur că o monitorizare în raport cu toate aceste lucruri trebuie să existe și întotdeauna ne gândim că la un moment dat un virus sau o bacterie ar putea să-și schimbe practic caracteristicile", a precizat medicul.

×
Subiecte în articol: boala infectii pneumonie Adrian Marinescu
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close