Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentele care îţi fură calciul din organism

Alimentele care îţi fură calciul din organism

Alimentele care îţi fură calciul din organism
Sursa foto: Foto: pexels.com
04 Mar 2019   •   17:46

Calciul, mineral esenţial pentru buna funcţionare a corpului, furnizează energie pentru inimă, muşchi, nervi şi sânge. Când această substanţă lipseşte din corp, organismul are de suferit. 

Consumul excesiv de sare poate duce la creșterea tensiunii arteriale și la boli cardiovasculare. Mai mult, consumul mare de sare poate favoriza excreţia renală a calciului. Prin acest lucru, creşte şi riscul de apariţie a osteoporozei.

Atenţie sporită necesită şi consumul de carne, fiindcă aceasta conţine aminoacizi care, atunci când depăşim un aport de 100 g pe zi, se transformă în acid uric. Acesta se elimină din organism împreună cu calciul.

Consumul de cafea a fost asociat cu un risc crescut de fracturi în unele studii observaționale. La fiecare ceașcă de cafea pierdem până la 6 miligrame de calciu, iar dacă o bem zilnic riscăm mai mult decât cei care nu beau cafea să facem osteoporoză, potrivit clickpentrufemei.ro.

×
Subiecte în articol: calciu organism alimente
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close