Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentul care le place românilor şi îngraşă foarte mult. Medic: "Are volum mic şi multe calorii. Îngraşă mai tare ca tocăniţa"

Alimentul care le place românilor şi îngraşă foarte mult. Medic: "Are volum mic şi multe calorii. Îngraşă mai tare ca tocăniţa"

Are volum mic, dar îngraşă foarte mult - este semnalul de alarmă tras de un cunoscut nutriţionist în ceea ce priveşte unele alimente.

Alimentul care le place românilor şi îngraşă foarte mult. Medic: "Are volum mic şi multe calorii. Îngraşă mai tare ca tocăniţa"
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Georgiana Adam    |    07 Iul 2023   •   08:00

Mâncarea ambalată este cea mai periculoasă, astfel că tot ce se pregătește rapid sau doar se încălzește ori se poate mânca rece este nociv pentru sănătate, îngraşă și ar trebui scos din alimentație.

Medicul recomandă să consumăm mâncare gătită, pentru că nimic nu este mai sănătos decât un preparat despre care știi cum a fost făcut. 

În plus, nu au la fel de multe calorii precum cele procesate, din comerț.

Este vorba, în principal, de mâncarea fast-food care se cumpără rapid şi se poate mânca repede.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citeşte şiCeaiul care ajută creierul să funcţioneze mai bine. Prof. Dr. Vlad Ciurea: "Este dovedit că e minunat pentru creier"

Dr. Mihaela Bilic: "Orice poţi mânca rece în picioare, în maşină sau în canapea, la televizor îngraşă mai tare ca o tocăniţă"

"Nimic nu se compară cu mâncarea gătită când vine vorba de preparate echilibrate şi sănătoase. 

Orice ai mânca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeală pe pâine din frigider are volum mic şi multe calorii.

Orice poţi mânca rece în picioare, în maşină sau în canapea, la televizor îngraşă mai tare decât o farfurie de ciorbă sau de tocăniţă. 

Pentru cei care vor să slăbească există chiar recomandarea să nu aibă la îndemână decât mâncare care trebuie gătită/încălzită/mâncată cu tacâmuri", a scris dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: mâncare ambalată mihaela bilic
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close