Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentul care nu ar trebui să fie consumat în Postul Paștelui. Biserica nu-l interzice, dar specialiștii spun că este bine să-l evităm

Alimentul care nu ar trebui să fie consumat în Postul Paștelui. Biserica nu-l interzice, dar specialiștii spun că este bine să-l evităm

Postul Paștelui este respectat cu sfințenie de mulți credincioși, însă nutriționiștii atrag atenția asupra unui aliment extrem de nociv, care ar trebui să fie evitat în această perioadă.

Alimentul care nu ar trebui să fie consumat în Postul Paștelui. Biserica nu-l interzice, dar specialiștii spun că este bine să-l evităm
Sursa foto: Shutterstock
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2023   •   21:57

Postul Paștelui este o perioadă dificilă pentru credincioși, însă specialiștii spun că, pe lângă alimentele interzise, este important să renunțăm și la zahăr.

În timpul postului, nevoia de dulce este cu mult amplificată, iar oamenii au tendința de a consuma o cantitate mai mare de zahăr.

Astfel, în ciuda restricțiilor alimentare din timpul postului, dulciurile pe care le consumăm pe parcursul acestei perioade ne pot aduce kilograme în plus.

Nutriționiștii avertizează că zahărul este un real pericol pentru sănătate și subliniază că este important să-l evităm pe cât posibil, nu doar în perioadele de post, ci pe parcursul întregii vieți.

Citește și: Alimente de evitat în Postul Paştelui. Cel mai nociv se găseşte în mai toate frigiderele

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre obiceiurile alimentare care ne ajută să avem o alimentație echilibrată, făcând trimitere, totodată, și la cele care ne pun în pericol sănătatea.

"Detox face ficatul nostru în fiecare zi, cu condiția să-i dăm o pauză de la mâncare, și culmea, sucurile de fructe sunt cea mai proastă alegere într-un Detox.

Nu slăbitul este greu, ci menținerea lui, degeaba ne înfometăm o săptămână și apoi ne întoarcem la alimentația obișnuită, pentru că reîngrășarea va fi rapidă și cu mai multe kilograme decât am pierdut.

Sucurile zero sau light sunt cea mai sigură metodă de a-ți satisface pofta de dulce fără calorii și fără risc pentru siluetă, avantajul lor este că reduc apetitul global și nevoia de zahăr, deci sunt aliatul ideal într-o cură de slăbire.

Produsele degresate sunt departe de a fi fără calorii, ele au mai puțină grăsime însă de multe ori în rețetă se pune mai mult zahăr. Citiți cu atenție eticheta și consumați cu moderație!

O alimentație echilibrată se bazează pe regula “puțin din tot”, pentru ca organismul să-și poată extrage nutrienții de care are nevoie. E recomandat să mâncăm zilnic minimum 15 alimente diferite", a spus Mihaela Bilic, potrivit dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: post Paşte zahar
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close