Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentul care este considerat un "rău necesar" pentru organism

Alimentul care este considerat un "rău necesar" pentru organism

Alimentul care este considerat un "rău necesar" se consumă între 9 şi 11:30 şi aduce nenumărate beneficii organismului.

Alimentul care este considerat un "rău necesar" pentru organism
Sursa foto: Freepik.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Sep 2023   •   12:00

Alimentul care este considerat un rău necesar pentru organism este un excelent stimulent al sistemului nervos.

Totodată, alimentul îmbunătăţeşte pe termen scurt memoria, atenţia şi concentrarea. Creierul fiind mai alert şi mai atent la orice stimul din mediu după ce se consumă alimentul care este considerată a fi un "rău necesar" pentru organism.

Cafeaua, căci despre ea este vorba, facilizează oxigenarea sângelui şi respiraţia, dilatând tractul respirator şi permiţând pătrunderea aerului în plămâni.

Între 50-300 mg de cafeină consumată zilnic poate aduce o serie de beneficii, precum creşterea abilităţii de concentrare, stimularea sistemului nervos central şi a celui imunitar.

Cafeaua, alimentul considerat un "rău necesar" pentru organism

Invitată în cadrul emisiunii Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea de la Antena 3 CNN, medicul Ruxandra Constantina a vorbit despre beneficiile consumului de cafea.

"Cafeaua este un rău necesar atâta vreme cât bem cu măsură. Aroma cafelei de dimineață ne trezește doar că nu trebuie să exagerăm, pentru că această cafea ne oferă o energie pe moment, după care ați văzut că se epuizează.", a spus medicul.

Citeşte şi: Prunele uscate, beneficii uimitoare asupra sănătății. Cantitatea recomandată pentru consumul zilnic 

Din punct de vedere biologic, nivelul de cortizol atinge vârful între 8-9 dimineața, la ora 13:00 și seara între 17:30 – 18:30. Drept urmare, o ceașcă de cafea trebuie consumată, de preferat, între 9:30 și 11:30 dimineața sau chiar între orele 13:00 – 17:00.

Bogată în antioxidanți, cafeaua sprijină sistemul imunitar în lupta cu radicalii liberi și încetinește îmbătrânirea, potrivit doc.ro

Alimentul considerat un rău necesar are un puternic efect diuretic, datorită cofeinei din compoziție. Acesta stimulează organismul să producă mai multă urină, pentru a elimina toxinele din organism.

Mai mult decât atât, cafeaua este și un bun remediu împotriva constipației, datorită cofeinei care stimulează sistemul digestiv să proceseze mâncarea și să elimine substanțele în exces. 

De asemenea, cafeaua sprijină sănătatea creierului.  Potrivit sursei citate, în urma unei analize a 13 studii științifice, persoanele care consumau în mod regulat cofeină aveau un risc semnificativ mai scăzut de a dezvolta boala Parkinson. În plus, consumul de cofeină a încetinit și progresia bolii Parkinson în timp.

O altă analiză a 11 studii observaționale care au inclus peste 29.000 de persoane a constatat, de asemenea, că, cu cât oamenii consumau mai multă cafea, cu atât riscul lor de a dezvolta boala Alzheimer era mai scăzut.

Cafeaua pare să contribuie și la longevitatea unei persoane: o revizuire a 40 de studii a concluzionat că aportul a două căni de cafea pe zi a fost asociat cu un risc mai scăzut de deces prematur, indiferent de factori precum vârsta, greutatea corporală și consumul de alcool.

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close