Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentul congelat care face rău inimii. "Este încărcat cu ingrediente nesănătoase, bogate în grăsimi și zahăr"

Alimentul congelat care face rău inimii. "Este încărcat cu ingrediente nesănătoase, bogate în grăsimi și zahăr"

Alimentele procesate nu sunt foarte sănătoase, ştim cu toţii, însă există un produs care este şi congelat şi care ne poate afecta inima, atrag atenţia nutriţioniştii.

Alimentul congelat care face rău inimii. "Este încărcat cu ingrediente nesănătoase, bogate în grăsimi și zahăr"
Sursa foto: pexels.com/ Gustavo Fring
de Georgiana Adam    |    18 Noi 2022   •   10:00

Multe persoane care au o viaţă plină şi nu au timp să mai gătească apelează la mâncare semipreparată, însă aceasta nu se dovedeşte cea mai bună alegere.

Este important de reținut, însă, că alimentele foarte procesate pot fi dăunătoare sănătății, inclusiv inimii.

De fapt, există o mâncare congelată pe care experții spun că ar trebui să o evităm cât mai mult posibil pentru a ne menține sănătatea inimii în stare bună: pizza congelată.

Dieteticianul și nutriționistul Krutika Nanavati atrage atenția că ingredientele procesate din pizza congelată ne pot expune riscului de boli de inimă și alte probleme de sănătate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Nutriţionist: "Pizza congelată este încărcată cu ingrediente nesănătoase"

Nimeni nu poate nega că pizza congelată este rapidă, gustoasă şi convenabilă. Din păcate, însă, toată această comoditate are un cost - ne poate pune sănătatea în pericol, în timp.

"Pizza congelată este încărcată cu ingrediente nesănătoase, inclusiv carne procesată, brânzeturi bogate în grăsimi și sosuri cu zahăr", atrage atenţia nutriționistul Krutika Nanavati.

Toate aceste ingrediente procesate sunt destul de dăunătoare și individual, pentru că sunt bogate în cantități mari de grăsimi și calorii, în timp ce nu oferă practic nicio valoare nutritivă. 

Iar când le ai pe toate împreună la o masă, ai o rețetă "de dezastru" când vine vorba de sănătatea inimii.

"Dacă o felie de pizza consumată ocazional nu te va ucide, consumul regulat de pizza congelată poate crește riscul de a dezvolta boli de inimă sau alte probleme cardiovasculare", avertizează Nanavati.

Pizza congelată, combinaţie de carne procesată și brânză cu grăsime 

Unele pizze congelate pot fi foarte periculoase pentru sănătate, având în vedere că acea "carne procesată și brânză cu grăsime pot înrăutăți situația". 

Carnea procesată, cum ar fi cârnații, în special, poate avea un efect grav asupra sănătății inimii.

Nutriţionistul Nanavati explică faptul că aceste ingrediente "sunt adesea bogate în grăsimi saturate și sodiu, ambele putând fi dăunătoare sănătății dacă le consumi prea mult", menționând că "consumul de carne procesată poate crește riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și alte boli cardiovasculare, așa că cel mai bine este să le eviți cât mai mult posibil", concluzionează specialistul, potrivit ustoday.news.

×
Subiecte în articol: pizza pizza congelată Krutika Nanavati
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close