Antena 3 CNN Actualitate Patriarhul Daniel, cel mai bine plătit șef de cult din România | Salariul pe care îl încasează conducătorul Bisericii Ortodoxe Române

Patriarhul Daniel, cel mai bine plătit șef de cult din România | Salariul pe care îl încasează conducătorul Bisericii Ortodoxe Române

În 2023, Patriarhul Daniel a fost în topul bugetarilor din România, având un salariu egal cu cel al președintelui Senatului.

Patriarhul Daniel, cel mai bine plătit șef de cult din România | Salariul pe care îl încasează conducătorul Bisericii Ortodoxe Române
Sursa foto: Hepta
de Roxana Mihăiescu    |    11 Ian 2024   •   09:59

În trecut, conducătorul Bisericii Ortodoxe Române a mărturisit că salariul de mitropolit este asigurat din fondurile proprii ale Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În ceea ce privește partea de management financiar, Patriarhul Daniel a spus că o parte importantă din veniturile sale o donează angajaților cu salarii mici din Administrația patriarhală.

Tot el a mai spus că din salariu său mai achiziționează haine și cărți.

De asemenea, Patriarhul Daniel a alocat o sumă importantă și pentru construcția mănăstirii din satul natal, Dobrești, jud. Timiș, notează Ziare.com.

În galeria foto de mai jos puteți vedea imagini cu Patriarhul Daniel surprins în diferite ipostaze de-a lungul timpului.  

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Patriarhul Daniel este cel mai bine plătit șef de cult din România. În anul 2023, conducătorul Bisericii Ortodoxe Române a primit un salariu lunar de 23.920 lei (brut), sumă ce a crescut în 2020 de la 16.600 de lei.

Mai mult decât atât, acesta a avut dreptul să încaseze o indemnizație de 21.840 de lei (brut) pentru funcția de Mitropolit al Munteniei și Dobrogei, fiind la egalitate, în grila de salarizare, cu cea de ministru.

×
Subiecte în articol: salariu Patriarhul Daniel
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close