Antena 3 CNN Actualitate Ruşii ameninţă să arunce în aer podul Galați-Giurgiulești, ca răzbunare pentru un atac al ucrainenilor. Reacţia MAE

Ruşii ameninţă să arunce în aer podul Galați-Giurgiulești, ca răzbunare pentru un atac al ucrainenilor. Reacţia MAE

Un lider al regiunii Herson a declarat că ruşii vor bombarda Podul Galaţi-Giurgiuleşti, drept răzbunare pentru un atac al ucrainenilor. 

Ruşii ameninţă să arunce în aer podul Galați-Giurgiulești, ca răzbunare pentru un atac al ucrainenilor. Reacţia MAE
Sursa foto: midr.gov.md
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iun 2023   •   10:31

În replică, Ministerul Român de Externe (MAE) a catalogat declaraţiile ca fiind inacceptabile.

Amenintarea a venit din partea guvernatorului rus al regiunii Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupație rusă.

"Un alt atac fără sens al regimului de la Kiev la instrucțiunile primite de la Londra. Nu schimbă cu nimic rezultatele "operațiunii militare speciale".

Demonstrează că este începutul sfârșitului pentru regimul de la Kiev. Încă un salut din inimă: știm coordonatele podurilor din regiunea Odesa și ale podului Giurgiulești, care au aparținut cândva Ucrainei, dar au fost predate de regimul Iușcenko. 

Un răspuns foarte serios va veni foarte curând", a declarat Vladimir Saldo, guvernatorul prorus al regiunii Herson, potrivit digi24.ro.

Ameninţările privind bombardarea podului de la graniţa României cu Republica Moldova sunt considerate de localnici din judeţul Galaţi doar o propagandă rusească.

Forțele ucrainene au bombardat, într-un atac cu rachete, podul Cionhar/Ciongar, strategic pentru armata rusă, care face legătura între peninsula Crimeea și provinica ucraineană Herson, informează oficialii administrației ruse din cele două regiuni aflate sub controlul Moscovei.

Conform guvernatorului prorus din Herson, Vladimir Saldo, podul a fost atacat cu rachete Storm Shadow, care au rază de acțiune de peste 250 de kilometri, livrate recent de Marea Britanie Ucrainei.

Podul rutier Galați-Giurgiulești face legătura între România și Moldova. Podul peste Prut a fost construit în 1949 și are o lungime de 125 metri.

Acesta contribuie la fluidizarea circulației între România și Moldova și crește rolul Republicii Moldova ca legătură între UE și Ucraina.

×
Subiecte în articol: rusi podul Galați-Giurgiulești Herson
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close