Antena 3 CNN Actualitate Rusia, atac la NATO, din cauza rachetelor amplasate în România. Replica lui Gabriel Leș, ministrul Apărării

Rusia, atac la NATO, din cauza rachetelor amplasate în România. Replica lui Gabriel Leș, ministrul Apărării

Rusia, atac la NATO, din cauza rachetelor amplasate în România. Replica lui Gabriel Leș, ministrul Apărării
05 Feb 2019   •   21:23

NATO poartă pe umeri responsabilitatea directă pentru dezmembrarea Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), având în vedere instalarea sistemelor balistice americane în România și Polonia, a spus Ministerul rus de Externe.

”Aș vrea să folosim termenul provocări, nicidecum amenințări. Nu vorbim de amenințări acum, ci de provocări, cum ne-a obișnuit Rusia. Categoric nu vom răspunde, suntem parte a NATO și vom răspunde în comun. Nu discutăm de amenințări directe la adresa României (...) Cele mai mari probleme nu le avem cu partea externă, ci cu ceea ce facem în interior. România este privită ca un partener serios, niciodată, la toate discuțiile pe care le-am avut cu membri ai Congresului SUA nu s-au pus problemele așa cum se pun în țară. Sunt lucruri care țin de modul de lucru al Rusiei, aspecte pe care ar trebui să le luăm mult mai în serios și să vedem cum ne apărăm noi în interiorul țării. Nimeni nu a deschis astfel de subiecte pe care noi le avem pe agenda zilnică” a precizat Gabriel Leș, ministrul Apărării, la ”100 de minute”.

”Din nefericire, state membre NATO au demonstrat că nu sunt pregătite pentru un dialog substanţial pe tema sistemelor balistice Mk-41, care sunt amplasate în România şi urmează să fie amplasate în Polonia anul viitor prin încălcarea Tratatului INF. Aceste instalaţii fac parte din sistemul balistic NATO, astfel că Alianţa este responsabilă direct de distrugerea Tratatului INF", a comunicat luni seară Ministerul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de agenţia Tass.

×
Subiecte în articol: 100 de minute rachete Deveselu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close