Antena 3 CNN Actualitate România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniţie, a anunţat premierul Marcel Ciolacu

România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniţie, a anunţat premierul Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniţie, la care va fi partener şi Uniunea Europeană.

România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniţie, a anunţat premierul Marcel Ciolacu
Sursa foto: Facebook | Guvernul României
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mar 2024   •   12:10

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat într-un interviu pentru emisiunea Briefing de la Digi24 că România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniţie, la care va fi partener şi Uniunea Europeană.

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă România poate sau nu să producă muniţie de tip NATO.

CE dă 47 de milioane de euro pentru noua fabrică de pulberi militare în România

"Urmează luni sau marţi - Comisia Europeană o să facă anunţul, pentru că avem un proiect comun - va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pe teritoriul României.

O investiţie de aproape 400 de milioane de euro şi Comisia Europeană vine şi ea la această investiţie cu 47 de milioane de euro. Există mai multe contracte în acest moment în derulare", a spus premierul, potrivit Digi24.

El a dat asigurări că ţara noastră nu va fi atacată de Federaţia Rusă.

"România este membră NATO. Avem pe teritoriul României mii de soldaţi trimişi, ca şi ţară gazdă, avem un comandament francez, coordonare franceză pe teritoriul României, sunt şi militari din aproape toate statele europene. România nu va fi atacată de Federaţia Rusă", a afirmat Marcel Ciolacu.

 

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close