Antena 3 CNN Actualitate Patru din zece români au fost victime ale unor fraude pe internet. Modalități de a ne proteja de hackeri

Patru din zece români au fost victime ale unor fraude pe internet. Modalități de a ne proteja de hackeri

Aproape 4 din 10 din români recunosc că au fost victime ale unor fraude online.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Sep 2023   •   11:30

Peste 41% din românii intervievați în cadrul unui studiu realizat, în august, admit că au aflat de situații de fraudare a unor colegi și prieteni.

Peste 83% spun că au observat o amplificare a acestui fenomen.

Peste jumătate dintre români intervievați se simt mai vulnerabili cu precădere în cazul înșelătoriilor pe platformele sociale.

Iar înșelătoriile prin mesaje text pe telefonul mobil îi sperie pe 44% dintre români.

Citește și: Zeci de români au fost înșelați prin intermediul unor site-uri false. Metoda folosită de escroci pentru a fura peste două milioane de lei

Datele provin dintr-un studiu Revolut și Dynata, la care au participat 1000 de respondenți din 12 țări printre care și România.

Eșantioanele au fost reprezentative pentru populația adultă, după gen, vârstă și rezidență.

Ce putem face pentru a ne proteja de hackeri:

"În primul rând să ne informăm. Mare atenție, nu dați click pe linkuri primite prin SMS sau primite de la prieteni pe chat.

Nu instalați aplicații, altele în afară din Google Play, App Store, sau App Gallery pentru că există riscul să instalați și alte lucruri în același timp periculoase, care ar putea să vă ia toate datele din cont", a spus Laurenția Matache, realizator 24IT.

 

×
Subiecte în articol: hackeri frauda online
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close