Antena 3 CNN Actualitate Un român explică de ce "nu mai merită să pleci din România". Stabilit în Canada, a spus câți bani ai nevoie pentru a trăi decent

Un român explică de ce "nu mai merită să pleci din România". Stabilit în Canada, a spus câți bani ai nevoie pentru a trăi decent

Un român a explicat într-un material video postat pe internet de ce nu mai merită să pleci în străinătate. El a spus care sunt costurile vieții în Canada, unde locuiește de șase ani.

Un român explică de ce "nu mai merită să pleci din România". Stabilit în Canada, a spus câți bani ai nevoie pentru a trăi decent
Sursa foto: Youtube| Familia Trip
de Ioana Mircea    |    20 Mar 2024   •   16:20

Un român stabilit de șase ani în Canada îi sfătuiește pe conaționalii săi să se gândească bine înainte să ia decizia de a se muta în această țară, subliniind costurile uriașe ale vieții de zi cu zi. Locuind în orașul Calgary, românul a făcut publice cheltuielile lunare pe care le are pentru a avea un trai decent în țara nord-americană.

Chiria lunară reprezintă una dintre cele mai mari greutăți financiare, ajungând între 2.500 și 3.000 de dolari pentru o locuință potrivită unei familii cu doi sau trei copii. "Chiriile erau destul de accesibile înainte de pandemie, dar acum s-au dublat practic”, a explicat românul, adăugând că suma include și costul depozitului, echivalentul unei luni de chirie sau chiar două.

Pe lângă chirie, facturile pentru utilități, precum electricitatea, gazul și taxa de gunoi, pot ajunge între 400 și 700 de dolari lunar. Costurile cu transportul sunt de asemenea semnificative, cu sume ce se situează între 500 și 1.000 de dolari lunar, mai ales că mijloacele de transport în comun nu sunt la fel de accesibile în orașul Calgary.

Alimentele reprezintă o altă povară financiară considerabilă, cu cheltuieli între 1.800 și 2.500 de dolari lunar pentru o familie cu doi-trei copii. Chiar și cei mai chibzuiți români din Canada nu reușesc să scape fără a cheltui cel puțin 2.000 de dolari pe lună pe mâncare.

În plus, trebuie luate în calcul și cheltuielile cu asigurarea mașinii și costurile legate de educația copiilor. Concluzia este că un venit considerabil este esențial pentru a face față cheltuielilor lunare extrem de ridicate din Canada.

"Gândiți-vă de două-trei ori înainte de a pleca. Nu se mai merită să pleci din România. Se merita în anii 90”, dar acum nu. Dacă totuși vreți să vă mutați, gândiți-vă de două ori înainte. Sunt foarte mulți șarlatani și oameni care vorbesc lucruri despre Canada. Persoane care vor să facă bani pe spatele vostru și vă mint. Eu știu ce înseamnă să trăiești în Canada și costul vieții e foarte scump. Pentru a trăi o viață, normală, decentă, în Canada îți trebuie 6.000- 7.000 de euro”, a spus românul.

×
Subiecte în articol: Canada romani
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close