Antena 3 CNN Actualitate Rise Project: Clanul Bashar Al-Assad, stăpân în baza militară a Armatei Române

Rise Project: Clanul Bashar Al-Assad, stăpân în baza militară a Armatei Române

 Rise Project: Clanul Bashar Al-Assad, stăpân în baza militară a Armatei Române
06 Mar 2018   •   17:40

O mie de soldați NATO au descins vara trecută în baza militară UM 01853 Capu Midia, situată pe malul Mării Negre, la 30 de kilometri de Constanța. Veniți din 16 țări ale Alianței Nord-Atlantice, militarii au tras cu rachete Hawk și Avenger și au testat sisteme de apărare anti-aeriană într-un exercițiu de apărare contra unor escadrile de avioane și drone inamice. Astfel de jocuri de război cu muniție reală au loc periodic pe suprafața UM 01835, iar Armata Română și partenerii au declarat exercițiul Tobruq Legacy 2017 un succes, dezvăluie Rise Project.

Aproximativ 130 de hectare de teren din unitatea militară Capu Midia se află în proprietatea unui grup de afaceriști sirieni care sprijină financiar regimul dictatorului de la Damasc, Bashar al-Assad.

Seria de tranzacții prin care sirienii au ajuns stăpâni în baza militară are în spate o amplă afacere de corupție, un procuror care a stopat anchetarea unei tentative de asasinat, un litigiu în curs cu Ministerul Apărării Naționale și pe unul dintre cei mai importanți finanțatori ai regimului Assad.

Bonus: un libanez, acum fugar, condamnat la închisoare pentru fraudă în România, a cumpărat și el teren în baza militară.

×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad Armata Română
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close