Antena 3 CNN Actualitate Revoltă la cariera Jilţ Sud unde trei oameni au murit: "Şefii stau în birou"

Revoltă la cariera Jilţ Sud unde trei oameni au murit: "Şefii stau în birou"

Este revoltă la această oră la mina Jilţ Sud, acolo unde trei muncitori au murit iar alți şapte au fost răniți grav, după ce un microbuz s-a răsturnat.

Revoltă la cariera Jilţ Sud unde trei oameni au murit: "Şefii stau în birou"
de Silvia Preda    |    17 Ian 2023   •   16:40

Zeci de angajați s-au adunat și acuză conducerea Complexului Energetic Oltenia de producerea acestei tragedii. 

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat la Antena 3 CNN că intervenția de salvare a avut loc prin implicarea serviciilor de ambulanță, pompierii SMURD și două elicoptere SMURD.

"În interiorul carierei nu pot intra ambulanțele, așa că s-au adus pacienții sau persoanele cu utilaje care pot circula în interiorul zonei și după, pe o platformă unde s-a făcut triajul, s-a făcut transferul. 

25 de persoane implicate, din care din păcate trei decedate și şapte care sunt rănite și care au fost preluate către spitale de cele două elicoptere și de ambulanțele terestre. Deci asta este ce pot să vă spun până acum. Normal că situația în dinamică, s-ar putea să mai apară și alte date mai târziu.

Orice date suplimentare o să le anunțăm", a spus Raed Arafat.

Zeci de angajați au ieșit în curtea Complexului, revoltaţi de tragedie

Oamenii sunt nemulțumiți şi acuză conducerea companiei Complexului Energetic Oltenia că este responsabilă de producerea acestei tragedii. 

"Dacă aveau drumuri făcute, poate trăiau! Ei stau în birouri, la căldură. Nu ies, că e nămol. Ei nu pot să meargă, noi putem că suntem proşti.

Să ia bani de pe urma noastră. Ei stau în birouri, nu ies afară nu fac drumuri", acuză un bărbat.

Inspectorii de muncă au declanșat o anchetă

Complexul Energetic Oltenia a fost sancționat în mai multe rânduri pentru faptul că transportă angajați în carieră cu mașini care le pun viața în pericol. 

×
Subiecte în articol: Jilţ Sud muncitori mina accident
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close