Antena 3 CNN Actualitate Remedii naturiste pentru "răul de mașină". Trucuri prin care pot fi evitate simptomele neplăcute

Remedii naturiste pentru "răul de mașină". Trucuri prin care pot fi evitate simptomele neplăcute

Senzația neplăcută care apare în momentul în care călătorim cu mașina, cunoscută drept "rău de mișcare", poate fi ameliorată, dar și prevenită cu ajutorul remediilor naturiste.

Remedii naturiste pentru "răul de mașină". Trucuri prin care pot fi evitate simptomele neplăcute
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Oct 2023   •   04:00

Răul de mișcare poate să apară în timp ce călătorim cu mașina, avionul sau trenul, fiind o senzație neplăcută, însoțită de greață, amețeli sau dureri de cap.

Pe lângă aceste simptome, unele persoane se pot confrunta și cu transpirație excesivă, senzație de oboseală sau somnolență, toate acestea fiind determinate de mișcarea repetitivă a mijlocului de transport în care se află.

Pe de altă parte, medicamentele cu rol împotriva răului de mișcare pot conduce, de asemenea, la apariția unor reacții nedorite, precum somnolența acută.

De aceea, remediile naturiste pot fi o soluție excelentă pentru prevenirea și calmarea răului de mișcare, fără să aibă efecte adverse.

Citește și: Băutura toamnei care ne ferește de boli. Întărește imunitatea și îmbunătățește sănătatea inimii

Uleiurile esențiale pot fi de mare ajutor în acest caz, deoarece mirosul lor poate distrage creierul de la mișcarea care creează starea de rău.

Uleiul esențial de lavandă, uleiul esențial de mentă, uleiul esențial de ghimbir și cel de lemongrass sau busuioc pot ameliora senzația de greață, dacă sunt inhalate fie direct din sticluță sau de pe un disc din bumbac.

Ceaiul de ghimbir, consumat înainte de plecare, poate contribui, de asemenea, la reducerea apariției răului de mașină.

Ceaiul de mentă va calma stomacul și va reduce senzația de greață, fiind nevoie să fie consumat înainte, dar și în timpul călătoriei.

Ceaiul de mușețel are proprietăți calmante și poate ajuta la relaxarea sistemului digestiv, reducând astfel simptomele răului de mișcare.

Există, de asemenea, și anumite strategii care pot ajuta la ameliorarea sau prevenirea răului de mașină, precum focalizarea privirii pe un punct fix în depărtare, evitarea cititului sau a activităților care necesită concentrare vizuală, asigurarea unei ventilații adecvate și evitarea consumului de cafea sau alimente grele înainte de călătorie, potrivit  doc.ro.

×
Subiecte în articol: rau de masina calatorie remedii naturiste
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close