Antena 3 CNN Actualitate Religie Un fragment din coroana de spini a lui Iisus a ajuns în România. Unde se află și ce se întâmplă în această perioadă cu ea

Un fragment din coroana de spini a lui Iisus a ajuns în România. Unde se află și ce se întâmplă în această perioadă cu ea

Un fragment din coroana de spini a lui Iisus a ajuns în România. Unde se află și ce se întâmplă în această perioadă cu ea
Sursa foto: foto: Pixabay.com
22 Feb 2018   •   22:35

In perioada Postului Pastelui, in fiecare vineri, in catedrala Sf Iosif din Bucuresti se va da binecuvantarea cu relicva care contine un fragment din coroana de spini a Mantuitorului.

Relicva, care se afla acum in posesia catedralei catolice Sf Iosif din Capitala, i-a apartinut monseniorului Vladimir Ghika, potrivit stirilekanald.ro.

Acesta a primit pretioasa relicva de la Arhiepiscopul Parisului, fragmentul fiind din Coroana Mantuitorului care se pastrează in Catedrala Notre-Dame din capitala Frantei.

Conform marturiilor, monseniorul Ghika a pastrat aceasta relicva cu bucatica din Coroana de Spini a Mantuitorului intr-un buzunar pe partea din interior a reverendei, in dreptul inimii.

Dupa moartea sa, aceasta relicva a  ajuns la parohul de atunci al Bisericii Franceze din Bucuresti.

De la acest preot a ajuns, pe rand in custodia altor importanti clerici, pana cand a fost incredintata actualului Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de Bucuresti, IPS Ioan Robu.

In perioada Postului Pastelui, in fiecare vineri, in timpul liturgic, credinciosii pot primi binecuvantarea cu ajutorul acestei relicve - un spin din Coroana Mantuitorului.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close