Antena 3 CNN Actualitate Religie Ține de noi să trăim o mare iubire sau ea e un dar de la Dumnezeu? Răspusul uluitor oferit de un preot

Ține de noi să trăim o mare iubire sau ea e un dar de la Dumnezeu? Răspusul uluitor oferit de un preot

Ține de noi să trăim o mare iubire sau ea e un dar de la Dumnezeu? Răspusul uluitor oferit de un preot
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
17 Sep 2017   •   16:42

Nu toți avem parte în viață de iubirea adevărată! Este vina noastră, ține de noi sau este un dar de la Dumnezeu? La aceste întrebări a răspuns părintele Pantelimon de la Oașa, într-un interviu pentru formula-as.

„Dumnezeu are un drum clar pentru fiecare. Nu există coincidențe. Faptul de a întâlni o anumită persoană ține de voia Domnului. Dar felul în care reacționăm noi la întâlnirea respectivă ține de noi. Fiecare persoană care ne iese în cale e un dar de la Dumnezeu și noi trebuie să ne întrebăm, de fiecare dată, de ce a rânduit Dumnezeu să întâlnesc omul ăla. Ce pot eu să fac din relația asta? Ce trebuie eu să înțeleg? Ce folos pot să trag? Apoi, să nu confundăm îndrăgostirea cu iubirea. Dacă Dumnezeu îți trimite dragostea, nu înseamnă că-ți dă de-a gata și o mare iubire. Dragostea e doar o arvună de la Dumnezeu. Dacă o cheltui fără știință, nu mai ajungi niciodată la iubirea adevărată. Poate la început nu pare mare, dar iubirea, dacă se lucrează, crește tot mai mult. Iubirea nu e emoție, e o putere. Dumnezeu nu e trup și totuși se definește pe sine ca iubire. Deci, iubirea nu e trup! Sigur, și componența asta trupească intră în iubire, dar nu se reduce totul la ea. Iubirea e o mare putere a omului, primită de sus, o putere care trebuie eliberată și lucrată de fiecare în parte. Spun eliberată, pentru că cel mai adesea ne iubim pe noi înșine, și atunci iubirea este închisă în noi, se învârte în cerc. Este o iubire egoistă, întoarsă către sine, în loc să fie liberă și să nu ceară nimic în schimb”.

 

×
Subiecte în articol: divinitate Dumnezeu
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close