Antena 3 CNN Actualitate Religie Mesajul unui teolog pentru creștini: „În primele ceasuri şi zile după moarte va fi lângă dumneavoastră. Nu va vorbi, nici nu o veţi putea vedea, dar va fi acolo… Pricepeţi asta!”

Mesajul unui teolog pentru creștini: „În primele ceasuri şi zile după moarte va fi lângă dumneavoastră. Nu va vorbi, nici nu o veţi putea vedea, dar va fi acolo… Pricepeţi asta!”

Mesajul unui teolog pentru creștini: „În primele ceasuri şi zile după moarte va fi lângă dumneavoastră. Nu va vorbi, nici nu o veţi putea vedea, dar va fi acolo… Pricepeţi asta!”
Sursa foto: foto: Pixabay.com
16 Oct 2019   •   16:39

Episcopul Teofan a vorbit la un moment dat despre ce se întămplă cu creștinii după ce mor, dar și despre cum trebuie să se comporte cei care i-au iubit.

"E dureros când moare cineva. Iată, şi Dumneavoastră vestiţi că v-a murit soţia, vrând să spuneţi prin asta că s-a întâmplat un necaz cumplit. La noi a luat naştere ciudata credinţă că moartea e ceva înfricoşător. Dar ea, de fapt, ce este? Este ca trecerea dintr-o odaie în alta sau din orice alt loc în altul… Şi soţia Dumneavoastră este vie, la fel ca înainte, doar că trăieşte în alt fel.

Ea îşi aduce aminte de soţul său iubit, şi de copii, şi de ceilalţi casnici, şi este lângă voi atunci când îi dă voie Stăpânirea de dincolo. De obicei oamenii îşi zic: „Au îngropat-o în pământ, sărăcuţa; acolo-i umezeală şi întuneric, vai-vai…” Dar ea nu este în pământ, e lângă voi; se uită la cei ce plâng şi clatină din cap: „De ce plâng oare? Dincolo e mai bine…”.

Dacă i s-ar propune să se întoarcă pe pământ la soţul ei, pentru nimic nu s-ar învoi, fiindcă asta ar însemna să se întoarcă în trup, iar acest lucru ar fi atât de neplăcut pentru ea… Lucrul pentru care trebuie să vă faceţi griji e starea sufletului ei. Dacă a murit spovedită şi împărtăşită, intrarea ei dincolo este reuşită. Dacă n-a reuşit să se spovedească şi să se împărtăşească înainte de moarte, amintiţi-vă că a primit de atâtea ori aceste Taine, că este fiică a adevăratei Biserici a lui Hristos, care e trupul Lui… Ce este de făcut?"

Continuarea, pe ganduridinierusalim.com.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close