Antena 3 CNN Actualitate Religie Cea mai puternică rugăciune pe care nu ai voie să o citești. Și preoții se feresc de ea. Răul se poate întoarce asupra ta

Cea mai puternică rugăciune pe care nu ai voie să o citești. Și preoții se feresc de ea. Răul se poate întoarce asupra ta

Cea mai puternică rugăciune vine cu două tăișuri. Răul se poate întoarce asupra celui care o rostește dacă nu este pregătit suficient.

Cea mai puternică rugăciune pe care nu ai voie să o citești. Și preoții se feresc de ea. Răul se poate întoarce asupra ta
Sursa foto: Freepik.com
de Ioana Mircea    |    27 Apr 2024   •   04:00

În momentele de încercare ale vieții, mulți oameni se întorc către credință și rugăciune în căutarea alinării și sprijinului divin. Printre rugăciunile recunoscute ca fiind deosebit de puternice în tradiția creștină se numără și Molitfele Sfântului Vasile, o serie de texte liturgice de închinare lui Dumnezeu și de respingere a răului, atribuite Sfântului Vasile cel Mare.

Aceste molifte nu sunt doar rugăciuni obișnuite, ci reprezintă un ansamblu de formule religioase de mare importanță și însemnătate spirituală. Ele sunt compuse dintr-o succesiune de invocații către Dumnezeu pentru ajutor și protecție, dar și din blesteme și mustrări adresate diavolului și forțelor întunericului.

Aceste rugăciuni sunt considerate a fi o armă spirituală împotriva răului și sunt rostite în contexte specifice, în care credincioșii simt nevoia unei protecții supranaturale mai puternice.

Cu toate acestea, Molitfele Sfântului Vasile nu sunt recomandate pentru citirea individuală sau la discreția fiecărui credincios. Ele sunt rostite în mod tradițional de către preoți, în timpul slujbelor liturgice sau în contextul Tainei Sfântului Maslu, în care se cere vindecarea trupului și a sufletului.

Credincioșilor li se sugerează să aibă o abordare prudentă în legătură cu aceste rugăciuni, să urmeze îndrumările bisericești și să se consulte cu preoții lor înainte de a recita Molitfele Sfântului Vasile.

Considerate cele mai înfricoşătoare rugăciuni ale Bisericii, Moliftele Sfântului Vasile nu sunt citite de toți preoții ortodocși. Mulți dintre aceștia se feresc să rostească aceste blesteme adresate diavolului. Preoții aleg să facă aceste slujbe trec printr-o pregătire aparte.

Din 2011 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a impus anumite restricții în ceea ce privește citirea acestor rugăciuni, recunoscând caracterul lor aparte și necesitatea unei pregătiri speciale pentru aceasta.

"Rânduiala citirii molitfelor Sfântului Vasile cel Mare în zile de post, în cazuri individuale şi, după caz, în legătură cu Taina Sfântului Maslu. Atunci când bolnavul solicită, această rânduială trebuind să fie însoţită de post şi spovedanie, atât din partea clericilor, cât şi a credincioşilor“, arată Hotărârea nr. 630 din 17 februarie 2011 a Sfântului Sinod, potrivit evz.ro.

×
Subiecte în articol: moliftele Sfântului Vasile rugaciune
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close