Antena 3 CNN Actualitate Religie Ce mare sfântă sărbătorim azi. Numele ei este la modă acum pentru fetițe

Ce mare sfântă sărbătorim azi. Numele ei este la modă acum pentru fetițe

Ce mare sfântă sărbătorim azi. Numele ei este la modă acum pentru fetițe
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    17 Sep 2019   •   09:27

SĂRBĂTOARE 17 septembrie. Sfânta Muceniţă Sofia şi fiicele sale, Pistis, Elpis şi Agapis, sunt sărbătorite în calendarul creştin ortodox la 17 septembrie.

SĂRBĂTOARE 17 septembrie. Sfânta Sofia a avut din căsătorie trei fiice, cărora le-a pus numele celor trei virtuţi evanghelice: pe cea dintâi a numit-o Pistis (Credinţa), pe a doua Elpis (Nădejdea), pe a treia Agapis (Dragostea).

Sfintele muceniţe au trăit în vremea împăratului Adrian (117-138), în cetatea Romei. Pistis era în vârstă de 12 ani, Elpis, de 10 ani, iar Agapis, de 9, atunci când au fost chemate în faţa împăratului, care auzise de la eparhul său, de cele trei fecioare care împreună cu mama lor duceau o viaţă închinată cu totul lui Hristos.

SĂRBĂTOARE 17 septembrie.  În faţa Sfintei Sofia, cele trei fete ale sale, Pistis mai întâi, urmată de Elpis şi Agapis, au fost supuse la chinuri cumplite, după ce fiecare pe rând l-a mărturisit pe Hristos şi a refuzat să jertfească zeiţei Artemida.

Rezistând în faţa tuturor chinurilor sfintele muceniţe au fost în cele din urmă omorâte prin decapitare, iar mama lor le-a luat trupurile, le-a aşezat într-o singură raclă şi le-a îngropat. Sfânta Sofia a stat lângă mormântul fiicelor sale vreme de trei zile, rugându-se lui Dumnezeu, în această vreme şi-a dat sfârşitul, fiind îngropată alături de ele.

SĂRBĂTOARE 17 septembrie. Sfânta Sofia a fost muceniţă nu cu trupul ci cu inima pentru că suferinţa ei a fost în inimă, pătimind mult pentru Hristos. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: sofia
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close