Antena 3 CNN Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 23 IUNIE. Ce sfântă mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 23 IUNIE. Ce sfântă mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 23 IUNIE. Ce sfântă mare sărbătorim astăzi
Sursa foto: Foto: Doxologia
23 Iun 2019   •   00:30

CALENDAR ORTODOX 23 IUNIE. Sfanta Mucenita Agripina a luat cununa muceniciei in anul 275, in timpul domniei imparatului Valerian. Sfanta Agripina s-a nascut la Roma intr-o familie de crestini, primind inca din copilarie o educatie in duhul Evangheliei lui Hristos.

CALENDAR ORTODOX 23 IUNIE. Marturisind dreapta credinta in vremea persecutiilor, Sfanta Agripina a fost supusa la numeroase torturi. In timpul acestora mucenitei i s-a aratat ingerul Domnului care a intarit-o. Dar nemaiputand suporta chinurile ingrozitoare la care a fost supusa, sufletul mucenitei s-a mutat la Domnul.

CALENDAR ORTODOX 23 IUNIE. Insotitoarele acesteia, Vasa, Paula si Agathonica au luat trupul sfintei si l-au dus in Sicilia. Pe locul unde au fost ingropate sfintele moaste a fost ridicata o biserica in cinstea Sfintei Mucenite Agripina, unde, potivit traditiei, s-au petrecut numeroase minuni.

CALENDAR ORTODOX 23 IUNIE. Tot in aceasta zi facem pomenirea:

- Sfintelor Vasa, Paula si Agatonica;

- Sfintilor Mucenici Aristocleu preotul, Dimitrian diaconul si Atanasie anagnostul;

- Sfantului Mucenic Eustohie preotul si cei impreuna cu el, Gaie nepotul sau, si fiii sai Lolia (Lulo), Prov si Urban (secolul al IV-lea). 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close