Antena 3 CNN Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX, 14 FEBRUARIE. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX, 14 FEBRUARIE. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX, 14 FEBRUARIE. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi
14 Feb 2019   •   04:00

 

CALENDAR ORTODOX, 14 FEBRUARIE. Cuviosul Auxentiu a fost nobil la curtea imparatului bizantin Teodosie cel Mic. Acesta imbraca haina monahala si paraseste Constantinopolul stabilindu-se pe un munte, langa Calcedon, care mai tarziu avea sa se numeasca Muntele lui Auxentiu. Dorinta sa, era de a  ramane ascuns de ochii oamenilor, pentru a se linisti prin rugaciune si nevointa, insa, niste pastori, l-au descoperit, marturisind si locuitorilor din satele invecinate, despre viata sfanta a cuviosului. Astfel, oamenii au inceput sa-l caute, aducand bolnavi cuviosului pentru a-i vindeca.

CALENDAR ORTODOX, 14 FEBRUARIE.  Dumnezeu a tamaduit prin rugaciunile Sfantului Auxentiu multi orbi, leprosi, ologi si demonizati. Ca nu cumva oamenii sa-i atribuie minunile pe care le lucra Dumnezeu prin el,  sfantul proceda in modul urmator: fie le cerea tuturor celor prezenti sa se roage lui Dumnezeu impreuna cu el pentru bolnav; fie mai intai intarea credinta in cei prezenti, aratandu-le ca Dumenezeu le va face lor dupa credinta lor; fie, se ruga deasupra bolnavului rostind cuvintele "Te vindeca pe tine Domnul si Dumnezeul nostru lisus Hristos".

CALENDAR ORTODOX, 14 FEBRUARIE. Sfantul Auxentiu a fost unul din Parintii celui de-al Patrulea Sinod Ecumenic din Calcedon, din anul 451. S-a mutat la Domnul in anul 470. 

CALENDAR ORTODOX, 14 FEBRUARIE. Troparul Cuviosului Auxentiu

CALENDAR ORTODOX, 14 FEBRUARIE. Locuitor pustiului si inger in trup si de minuni facator te-ai aratat, purtatorule de Dumnezeu, parintele nostru Auxentiu; si cu postul, cu privegherea, cu rugaciunea, ceresti daruri luand, vindeci pe cei bolnavi si sufletele celor ce alearga la tine cu credinta. Slava Celui ce ti-a dat tie putere; slava Celui ce te-a incununat pe tine; slava Celui ce lucreaza prin tine tuturor tamaduiri.

CALENDAR ORTODOX, 14 FEBRUARIE. Tot in aceasta zi facem pomenirea:

- Cuviosului Maron;

- Cuviosului Avraam;

- Sfantului Filimon;

- Cuviosului Gheorghe;

 

 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close