Antena 3 CNN Actualitate "Este animal de companie. Poate fi scos în public". Prima reacție a prietenului bărbatului care a intrat cu pitonul în fast-food

"Este animal de companie. Poate fi scos în public". Prima reacție a prietenului bărbatului care a intrat cu pitonul în fast-food

Prietenul bărbatului care a intrat în fast-food cu un șarpe uriaș a oferit primele declarații despre imaginile care au devenit virale în mediul online.

"Este animal de companie. Poate fi scos în public". Prima reacție a prietenului bărbatului care a intrat cu pitonul în fast-food
Sursa foto: Captură video
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Apr 2023   •   08:51

Imaginile cu bărbatul din Târgu Mureș, care a intrat în fast-food cu un șarpe uriaș, au devenit virale în mediul online și au sârnit numeroase reacții.

Prietenul bărbatului povestește că ideea de a intra în restaurant cu pitonul li s-a părut amuzantă și deloc periculoasă.

"Prietenul meu s-a ocupat foarte mult de el. Îl are de cinci ani și deține documente care atestă că este un animal de companie. Noi am ieșit puțin la plimbare, l-am scos afară, pentru că vremea a fost bună.

În timp ce mergeam spre casă, am decis să ne oprim să luăm ceva de mâncare. Este animal de companie. Nu este periculos. Poate fi scos în public. Niciodată nu a mușcat pe nimeni", a spus Ovidiu Sima, prietenul proprietarului pitonului.

Citește și: Un bărbat a intrat cu un şarpe uriaş la gât, într-un fast-food din România

România nu are o legislație clară, cu privire la deținerea animalelor exotice, însă specialiștii biologi spun că este recomandat ca reptilele să nu fie scoase din mediul lor.

"Poate este blând cu stăpânul lui, dar în fiecare secundă poate să atace", a afirmat Szantho Janos, director grădină zoologică.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu și, împreună cu Direcția Sanitară Veterinară, vor să afle dacă proprietarul pitonului are acte de proveniență.

Proprietarul pitonului putea fi amendat doar dacă cineva suna la 112.

×
Subiecte în articol: barbat piton fast-food Târgu Mureș
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close