Antena 3 CNN Actualitate Reacția MAE după prăbușirea noii drone rusești în România: "Urmează discuții la nivelul NATO. Este o violare a spațiului aerian"

Reacția MAE după prăbușirea noii drone rusești în România: "Urmează discuții la nivelul NATO. Este o violare a spațiului aerian"

Ministerul Afacerilor Externe a transmis un mesaj dur după ce o nouă dronă rusească a căzut pe teritoriul României și a creat panică printre români.

Reacția MAE după prăbușirea noii drone rusești în România: "Urmează discuții la nivelul NATO. Este o violare a spațiului aerian"
Sursa foto: hepta
de Ioana Mircea    |    14 Dec 2023   •   14:44

Ministerul Afacerilor Externe a transmis astăzi un comunicat de presă în care și-a exprimat punctul de vedere cu privire la situația noii drone rusești căzute pe teritoriul țării noastre, în mijlocul nopții, într-un perimetru nelocuit, în apropiere de Grindu, Tulcea.

"Acesta reprezintă o nouă violare a spațiului aerian al României, contrar dreptului internațional.

Ministerul Afacerilor Externe solicită ferm încetarea atacurilor repetate împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene, precum și a escaladării iresponsabile de către Federația Rusă a situației de securitate inclusiv la frontiera dintre România și Ucraina.

Citește și: Încă o dronă a căzut în România, după bombardamente. MApN: "S-a format un crater de 1,5 metri"

Ministerul Afacerilor Externe a informat și se consultă cu aliații NATO asupra evoluțiilor de la frontiera dintre România și Ucraina, inclusiv asupra incidentului de astăzi.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe îl va convoca pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse”, se arată în comunicatul de presă.

×
Subiecte în articol: drona Ministerul Afacerilor Externe
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close