Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situaţie în cazul lui Eduard, tânărul mort după ce ar fi fost bătut de polițiști: Camerele agenţilor ar fi fost oprite, iar imaginile de pe camerele din zonă au fost şterse

Răsturnare de situaţie în cazul lui Eduard, tânărul mort după ce ar fi fost bătut de polițiști: Camerele agenţilor ar fi fost oprite, iar imaginile de pe camerele din zonă au fost şterse

Potrivit unor noi informații din ancheta morții lui Eduard Giosu, tânărul drogat care a murit după ce ar fi fost bătut de polițiști, camerele agenţilor erau oprite, iar imaginile de pe camerele din zonă au fost şterse.

Răsturnare de situaţie în cazul lui Eduard, tânărul mort după ce ar fi fost bătut de polițiști: Camerele agenţilor ar fi fost oprite, iar imaginile de pe camerele din zonă au fost şterse
de Georgiana Adam    |    02 Oct 2023   •   20:57

Sursele Antena 3 CNN au declarat că cei cinci agenți care au intervenit în cazul lui Eduard Giosu aveau, toți, camerele oprite, iar anumite imagini de pe camerele de supraveghere din zonă au fost șterse, după ce au fost predate Poliției.

Singurele imagini care au apărut în spațiul public, până în acest moment, nu surprind momentul intervenției polițiștilor. Totodată, în comunicatele oficiale inițiale ale Poliției, nu se menționa că polițiștii ar fi făcut uz de forță în încercarea de a-l imobiliza pe tânăr.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a vorbit la Antena 3 CNN despre cazul morții lui Eduard Giosu. Acesta nu a dorit să confirme sau să infirme dacă agenții de poliție care au intervenit aveau camerele body cam pornite pe tot parcursul intervenției, ci s-a limitat la a spune că a fost surprins momentul încătușării pe un singur dispozitiv body cam, iar toate imaginile existente în acest caz au fost depuse la dosarul cauzei.

Citește și: Tatăl lui Eduard Giosu, tânărul drogat care a murit după ce ar fi fost bătut de polițiști, rupe tăcerea

Totodată, Georgian Drăgan a refuzat să spună dacă polițiștii care au intervenit au menționat în raportul din ziua respectivă dacă aveau camerele pornite sau dacă au folosit forța înainte de a-l încătușa pe tânăr.

Antena 3 CNN, prin vocea Sabinei Iosub, a făcut apel, în direct, către reprezentantul Poliției Române să fie făcute publice toate imaginile din timpul intervenției.

×
Subiecte în articol: Eduard Giosu politisti mort camere
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close