Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situaţie în ancheta morţii misterioase a mezzosopranei Maria Macsim Nicoară din Iaşi

Răsturnare de situaţie în ancheta morţii misterioase a mezzosopranei Maria Macsim Nicoară din Iaşi

Este răsturnare de situație în cazul morții misterioase a mezzosopranei din Iași, care a avut loc în urmă cu patru ani.

Răsturnare de situaţie în ancheta morţii misterioase a mezzosopranei Maria Macsim Nicoară din Iaşi
Sursa foto: Maria Macsim Nicoara/Facebook
de Georgiana Murgilă    |    20 Apr 2024   •   16:07

Acuzațiile împotriva soțului femeii sunt pe care să se prescrie. 

Bărbatul este cercetat pentru că nu a chemat ambulanța la timp, după ce femeia a căzut pe scări și s-a rănit grav. 

Sunt controverse uriașe în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Deși au trecut patru ani de la decesul ei, anchetatorii încă nu au stabilit dacă este vorba despre o crimă sau despre un accident casnic, având în vedere că femeia a căzut pe scări. 

Au trecut însă foarte multe ore până când soțul ei și, ulterior, soacra acesteia au chemat o ambulanță la vila lor din Iași, astfel încât femeia să primească ajutor. 

Acest dosar în care Codrin Nicoară, soţul pianist al victimei, a fost trimis în judecată pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, respectiv că a chemat foarte târziu o ambulanță la fața locului, s-ar putea prescrie. 

Se poate face acest lucru pentru că au trecut ani de zile de când a început acest proces.

Este vorba despre un proces care a rămas pe loc, tocmai pentru că magistrații au decis ca acest caz să fie reanchetat, respectiv să se stabilească de către polițiști, criminaliști, procurori, dacă acolo, în acea vilă, a fost vorba despre o crimă mascată într-un accident casnic sau chiar despre un accident, așa cum susține soțul artistei. 

Lucrurile stau pe loc în această anchetă, deși familia mezzosopranei aduce acuzații grave vizavi de soțul artistei, pentru că rudele femeii consideră faptul că aceasta ar fi fost ucisă. 

De altfel, au și depus la dosar mai multe fotografii care arată răni grave pe care le-ar fi suferit mezzosoprana în zona capului, răni despre care susțin unii dintre specialiști că nu ar fi putut fi provocate din pricina unei căzături pe scări.

Sunt atât de multe controverse, însă totul a rămas în ceață, pentru că procurorii nu au venit cu un verdict clar: a fost omorâtă sau pur și simplu a fost vorba despre un accident care mai apoi a dus-o în stare comatoasă și ulterior, după luni de zile, femeia a murit, având în vedere că medicii nu au mai avut ce să-i facă.

Maria Macsim Nicoară era doctor în muzică şi angajată a operei din Iaşi de 25 de ani.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close