Antena 3 CNN Actualitate Rareș Bogdan răbufnește în fața camerelor: "Nu poate face Ciolacu ce vrea el, că nu-i țara lui Ciolacu. Dacă nu vor să continuăm guvernarea, să plece ei. Rămânem noi!"

Rareș Bogdan răbufnește în fața camerelor: "Nu poate face Ciolacu ce vrea el, că nu-i țara lui Ciolacu. Dacă nu vor să continuăm guvernarea, să plece ei. Rămânem noi!"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a lansat, luni, un atac de o duritate fără precedent la adresa premierului Marcel Ciolacu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Noi 2023   •   14:02

Pretextul l-a constituit scandalul pe proiectul legii pensiilor, în legătură cu care liberalii susțin că nu sunt bani la biget pentru a fi acordate majorările ce urmează a fi legiferate.

Ei s-au declarat împotriva oricăror majorări de taxe și impozite, în vederea suplimentării banilor pentru pensii.

În acest context, Rareș Bogdan l-a avertizat pe Marcel Ciolacu în legătură cu faptul că deciziile guvernamentale nu se pot lua fără PNL.

Citește și: Legea pensiilor amenință să-i sărăcească și mai mult pe români. Guvernul are nevoie de 33 de miliarde în plus și nu-i găsește decât în buzunarele contribuabililor

"PSD nu poate lua decizii peste (capul) Partidului Național Liberal (...) Dacă ar fi făcut greșeala asta, PNL pleca de la guvernare. Nu poate să facă Ciolacu ce vrea el, că țara asta nu e a lui Ciolacu. Țara asta este condusă de două partide

 Îl invit (pe Ciolacu) să se comporte exact cum s-a comportat Nicolae Ciucă: serios, responsabil, echilibrat, fără atacuri la persoană. Deci nu poate să-l demită Ciolacu, c-așa vrea el, dacă nu vrea să arunce PNL afară de la guvernare.

Vom avea o discuție extrem de dură astăzi. Dacă vrea să continuăm guvernarea, ne respectă. Dacă nu vor să continuăm guvernarea, pleacă ei de la guvernare și rămânem noi!", a spus el, înaintea discuțiilor la vârful coaliției care se desfășoară luni la Vila Lac.

Guvernul a adoptat în ședința de săptămâna trecută proiectul de lege privind noua lege a pensiilor din sistemul public, însă ministrul liberal de Finanțe nu a vrut să avizeze inițial legea, invocând lipsa de bani la buget.

În cele din urmă, premierul Marcel Ciolacu și-a impus punctul de vedere, însă ministrul Marcel Boloș a avizat proiectul doar cu anumite notații și condiții de finanțare.

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close