Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: ”Parlamentul blochează Armata Română să apere eficient teritoriul național și aliat NATO”

Radu Tudor: ”Parlamentul blochează Armata Română să apere eficient teritoriul național și aliat NATO”

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, a acordat un interviu Radio Europa Liberă România în care lămurește câteva din aspectele esențiale pe care le traversează Armata Română pe fondul războiului de invazie al Rusiei în Ucraina.

Radu Tudor: ”Parlamentul blochează Armata Română să apere eficient teritoriul național și aliat NATO”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Andreea Ştefan    |    01 Feb 2024   •   18:17

Iată ideile principale din interviu.

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad:

  • Sunt mai mult decât convins că politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare
  • Cel mai important argument ce susține afirmația generalului VLAD este faptul că Rusia și-a crescut bugetul de război până la 30% din PIB în 2024, fapt ce demonstrează clar intenția lui Putin de a prelungi și amplifica războiul ilegal de pe teritoriul Ucrainei

Citește și: Șeful Armatei Române: ”Populația trebuie să se îngrijoreze și să fie pregătită în caz de război” | Radu Tudor: ”Granițele României sunt și granițele NATO”

  • Populația României trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătită
  • România are cea mai lungă frontieră terestră cu o țară aflată în război de eliberare. De 2 ani de zile auzim și vedem bombardamentele invadatorilor ruși. Mai mult, dronele atacatorilor au căzut și pe teritoriul României. E nevoie de vreun argument suplimentar pentru îngrijorare?
  • Este nevoie de o lege care să permită învățarea voluntară a bărbaților și femeilor de până în 35 de ani să tragă cu arma, să-și facă o decontaminare
  • Orice țară care dă importanță ideii de apărare națională și colectivă, care prețuiește integritatea teritoriului național și pacea trebuie să aibă mecanisme legale care să permită, pe bază de voluntariat, pregătirea militară periodică pentru cei care doresc acest lucru, femei sau bărbați
  • Parlamentul nu a adoptat până acum legile cerute de Armată pentru a putea apăra eficient și complet România
  • Parlamentul, o instituție leneșă ce muncește 2 zile pe săptămână (de luni de la prânz până miercuri la prânz) și are 4 luni de vacanță pe an blochează Armata Română să apere eficient teritoriul național și aliat NATO. În actuala legislatură, majoritatea PSD-PNL este responsabilă de acest comportament periculos față de Armată. Nicolae Ciucă, general cu 4 stele al Armatei Române, fost ministru și șef al Apărării și Marcel Ciolacu, premier și fiu de militar, ar trebui să decidă mâine dimineață cum se rezolvă prin vot în maxim 10 zile toate restanțele față de cei care apără România și contribuie la apărarea NATO. Se pot consulta și cu ministrul apărării, care este și parlamentar.

Citește continuarea articolului pe site-ul radu-tudor.ro

×
Subiecte în articol: radu tudor Armata Română
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close