Antena 3 CNN Actualitate Război în Ucraina. Radu Tudor: "Acesta e semnalul că invazia rusească e un eşec în momentul de faţă"

Război în Ucraina. Radu Tudor: "Acesta e semnalul că invazia rusească e un eşec în momentul de faţă"

Rusia anunţă că va lovi cu rachete ţinte militare din Kiev. Analistul militar Radu Tudor spune că acesta e semnalul că invazia rusească e un eşec în momentul de faţă.

Război în Ucraina. Radu Tudor: "Acesta e semnalul că invazia rusească e un eşec în momentul de faţă"
de Silvia Preda    |    01 Mar 2022   •   16:29

"Nu reuşesc să controleze mari oraşe. Imaginile din Liov sunt absolut impresionante. Oamenii vor să îşi trăiască viaţa lor de zi cu zi. Unii pleacă, alţii vin, dar oraşul nu este deşertificat aşa cum ne-am fi aşteptat într-o ţară în plin război. Kievul în continuarea rezistă absolut eroic, este plin de sute de mi de bărbaţi ucraineni care vor să reziste în faţa invaziei ruseşti", a spus Radu Tudor, marţi, la Antena 3.

"Evaluând situaţia de pe teren şi văzând că în alte oraşe armata rusă înregistrează eşec după eşec în acest război sângeros pe care l-a declanşat, revin la ceea ce începuse în prima zi - bombardamente ţintite. Acum nu doar asupra bazelor militare cum s-a întâmplat în prima zi, ci şi asupra unor obiective guvernamentale.

Acestea sunt în centrul Kievului, în zona rezidenţială, şi asta ne-ar putea duce la foarte multe pagube colaterale.

Foarte mulţi morţi, foarte multe daune materiale care ar putea crea probleme foarte mari Kievului", a susţine jurnalistul Radu Tudor.

Război în Ucraina | Rusia anunţă că va lovi Kievul, iar la Liov alarmele sună a treia zi la rând 

Suntem în a şasea zi de război la graniţele României şi nu sunt semne că luptele se vor opri curând. Prima rundă de negocieri între Rusia şi Ucraina nu a adus un rezultat concret.

În tot acest timp, peste jumătate de milion de refugiaţi au ajuns în ţările vecine, cei mai mulţi în Polonia şi România, iar în Ucraina au loc bombardamente în mai multe oraşe şi mai mulţi soldaţi ruşi au fost luaţi prizonieri de armata ucraineană.

Rusia anunță că va lovi Kievul | Oamenii, îndemnați să-și părăsească locuințele

Rusia va lovi la Kiev locaţii aparţinând serviciului de securitate al Ucrainei şi unei unităţi de operaţiuni speciale, a avertizat marţi Ministerul Apărării rus, potrivit agenţiilor TASS şi RIA, citate de Reuters.

Obiectivul raidurilor este de a preveni ''atacuri informaţionale'' la adresa Rusiei, adaugă ministerul rus, îndemnându-i pe cei aflaţi în apropierea respectivelor locaţii să părăsească zona.

×
Subiecte în articol: radu tudor Kiev Rusia Ucraina razboi
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close