Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: De ce se tem acum cel mai mult serviciile secrete de la Moscova

Radu Tudor: De ce se tem acum cel mai mult serviciile secrete de la Moscova

Rețelele de socializare sunt un pericol de moarte pentru Vladimir Putin, pentru ca transmit în timp real genocidul făcut de trupele Rusiei în războiul din Ucraina.

Radu Tudor: De ce se tem acum cel mai mult serviciile secrete de la Moscova
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mar 2022   •   17:48

"Un procentaj semnificativ din populația rusă este manipulată cu minciuni grosolane și ample campanii de tip sovietic, în care se afirmă că Rusia răspunde militar unor așa-zise atacuri naziste comise de ucraineni", remarcă analistul militar și jurnalistul Radu Tudor, într-un material publicat pe blogul său.

De teama răspândirii imaginilor care arată adevărul, Serviciul federal de securitate al Rusiei (FSB) a cerut, luni, interzicerea imediată a rețelelor sociale americane Facebook și Instagram, în prima zi a unui proces pentru 'extremism', pe fondul intensificării activităților de reprimare a presei independente a și protestelor publice, de la declanșarea ofensivei în Ucraina, arată agențiile de presă internaționale.

Oficial FSB: "Meta și Instagram sunt împotriva Rusiei și a forțelor sale armate"

Este citat Igor Kovalevski, un purtător de cuvânt al FSB, care declară că "activitățile Meta (compania-mamă a Facebook și Instagram) sunt îndreptate împotriva Rusiei și a forțelor sale armate".

"Cerem interzicerea (Meta) şi obligația de a aplica această măsură imediat", a spus oficialul FSB la audierea în instanță care a dispus, în cele din urmă această măsură.

Un procuror a cerut la rândul lui interzicerea Meta, invocând "semne evidente de activitate extremistă", cu exceptarea sistemului de mesageri WhatsApp, care aparține, de asemenea, companiei Meta.

Potrivit Parchetului rus, Meta justifică "acțiuni teroriste" și vrea să incite la ură și adversitate împotriva rușilor.

Agenția TASS îl citează pe un reprezentant al companiei, care a spus luni, la tribunal, că Meta și-a modificat între timp regulamentul pentru a interzice postările rusofobe și apelurile la violență.

Instanța acceptă cererea FSB și interzice Facebook și Instagram

Însă pentru instanță nu a fost suficient.

"Acceptăm solicitarea acuzării de a interzice activitățile (Instagram și compania-mamă a Facebook,) Meta", a anunțat judecătorul Olga Solopova, citată de TASS.

Instagram şi Facebook, la fel ca Twitter, au fost deja blocate în Rusia, unde sunt practic inaccesibile fără utilizarea unei rețele virtuale private (VPN).

De asemenea, site-urile a zeci de media ruse şi străine, printre care al BBC, au fost blocate.

Săptămâna trecută, serviciul de reglementare a telecomunicațiilor, Roskomnadzor, a acuzat gigantul american Google şi serviciul său video YouTube de activități "teroriste", o primă etapă spre o posibilă blocare a lor.

"În ciuda acestei campanii de tip sovietic, imaginile cu genocidul rusesc comis în Ucraina se răspândesc cu viteza unei rachete hipersonice", estimează Radu Tudor.

Crater de proiectil după bombardamentele forțelor ruse în districtul Sviatoșinsky din Kiev, 20 martie 2022

×
Subiecte în articol: radu tudor Meta Instagram Moscova
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close